Városlista
2020. május 26, kedd - Fülöp

Hírek

2019. November 08. 15:14, péntek | PR

A vízszintes talajfúrók és fajtáik

A vízszintes talajfúrók és fajtáik

Benzines vagy elektromos talajfúróra van szükségem? Mik a főbb különbségek? Mi alapján válasszak? Cikkünkből kiderül.

A vízszintes talajfúrók lehetővé teszik, hogy föld alatti furatok készüljenek a szilárd burkolatok megbontása nélkül. Igen praktikus találmány, hiszen anélkül teszik lehetővé a talajfúrást, hogy közben útburkolatokat kellene feltörni, felszíni akadályokat kellene áthelyezni, vagy utakat kellene lezárni a forgalom elől: a forgalom zavartalanul mehet a munkálatok alatt is. Nagy hasznát veszik építőipari és kisebb építkezéseken, vasutakhoz, víz, gáz, szennyvíz, áram és egyéb vezetékek vagy kábelek átvezetésekor, új csővezeték fektetésekor vagy a régi közműhálózat cseréjekor is.
A vízszintes fúrók gyorsan és hatékonyan működnek, így áruk viszonylag hamar megtérül.

A vízszintes fúrógépek maximális hatótávolsága általában 15 méter körül mozog. Elérhetőek különböző átmérőjű fúrószállal: 130, 200 és 250 mm. Használhatóak többféle minőségű talajban. A fúrók rendelhető tartozéka a bővítőfej, mely egy speciális fúrófej, ami a meglévő furat átmérőjét nagyobbra bővíti. Átmérője 300 mm, hossza pedig 600 mm.

A vízszintes fúrók elérhetőek elektromos és benzin motoros kivitelben is.

Az elektromos vízszintes talajfúrók

Az elektromos motor által hajtott ipari vízszintes talajfúrók lehetnek egy- vagy háromfázisúak. Az előtolás kézi erővel történik. A gép biztonsági kuplunggal ellátott. Általánosságban leszállított tartozékok elektromos talajfúró esetén: 4 db rögzítő szeg, 1 db előtolókar, 1 db vezetősín és 1 db kardán csukló.

Technikai részletek:

● motor: elektromos, 230V vagy 400V,
● teljesítmény 2,2 kW,
● fordulatszám: 40 fordulat/perc,
● fúrási távolság maximum 10-15 méter 130 mm fejjel.
A benzines vízszintes talajfúrók
A benzines talajfúrók esetén nincs szükség villamos energiára, a gép saját benzinmotorral rendelkezik, mely hosszú életű, ipari kivitelű. Könnyen kezelhető, kiválóan iránytartó. Erős, gondozásmentes hajtómű, könnyű kivitel a nagy fúrási átmérők érdekében.
Általánosságban leszállított tartozékok benzines talajfúró esetén: 1 db kipufogó, 1 db kézi csörlő, 4 db rögzítő szeg, 1 db előtolókar, 1 db vezetősín, 1 db kardán csukló és 2db talpszélesítő lemez csavarokkal.

Technikai részletek:

● üzemanyag: benzin,
● teljesítmény 3,3 kW,
● fordulatszám: 40 fordulat/perc,
● maximum furatátmérő 250-300 mm,
● maximum fúrási távolság max. 10-15 m.

Ezek érdekelhetnek még

2020. Május 18. 09:36, hétfő | PR

Templomot épített a Jánosik Kft.

Görögkatolikus templomot épített Mezőkövesden a Jánosik és Társai Kft. A zöldmezős beruházást, az alapoktól kezdve kulcsrakész állapotig a cég végezte.

2020. Április 07. 18:44, kedd | PR

Okos ötletek a sikeres nyelvvizsgához

Egy vizsgán elsősorban a tudásod számít, de vannak néha apróságok, amiken áll vagy bukik néhány pont megszerzése. Ezekre készítettünk egy rövid felsorolást, hogy jól sikerüljön a nyelvvizsgád.

2020. Április 03. 05:00, péntek | PR

Tölts több időt a kertedben! - Online minden eszköz beszerezhető hozzá!

Gyönyörű zöld gyepet szeretnél a kertben? Megigazítanád a sövényt? Kivágnál egy-két fát? Tavasszal nagyon sok munkát találunk a kertünkben, melyhez a megfelelő kertigépek elengedhetetlenek.

2020. Március 06. 15:07, péntek | PR

Müzliszelet házilag

A házi müzliszelet elkészítése tele van előnyökkel. Nem csak könnyedén készíthetünk finom és egészséges nassolnivalót, de a gyermekünkkel is kiváló közös időtöltés lehet.