Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2021. Október 27. 13:53, szerda | Helyi

A ZENE VILÁGNAPJÁN

A ZENE VILÁGNAPJÁN

"A zene az életnek olyan szükséglete, mint a levegő. Sokan csak akkor veszik észre, ha már nagyon hiányzik."

- Kodály Zoltán szavai jól illenek a zene világnapjához - mondta Plósz Csilla, a KÁIAMI vezetője, az Erkel Ferenc Alapfokú Művészeti Iskolai Tagintézmény koncertje kezdetén.

Az UNESCO Nemzetközi Tanácsa Yehudi Menuhin kezdeményezésre 1975-ben emelte, október 1-jét A ZENE VILÁGNAPJA rangjára.

Azóta emlékezünk meg a jeles napról a művészeti iskolában is egy hangversennyel. Pénteken felléptek az iskola elsős diákjai és azok közül is többen, akik már évek óta tanulnak egy hangszeren, vagy a magánénektanszakon.

Itt mutatkoztak be az iskola új tanárai is egyrészt kísérték zongorán tanítványaikat, másrészt önállóan is felléptek diákjaik és a szülők előtt.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 19:07, vasárnap | Helyi

Ferdinánd nap

Ferdinánd napot tartott a Bengecseg Alapítvány a Gazdaházban. A megjelenteket Nagy Emese kuratóriumi elnök, valamint F. Kovács Sándor

2024. Április 28. 15:00, vasárnap | Helyi

DIGITÁLIS TÉMANAP

Digitális április. Számítástechnikai- informatikai témahét zajlott a Szent Pál Marista Általános Iskolában. A témahéten a diákok által legjobban várt program a digitális verseny volt.

2024. Április 28. 09:00, vasárnap | Helyi

NEM KÉRÜNK A MIGRÁNSGETTÓBÓL

Jóváhagyta az Európai Parlament az EU új migrációs és menekültügyi paktumát, mely szerint elképzelhető, hogy akár Magyarországon is migránsgettók kerüljenek kialakításra.

2024. Április 27. 17:00, szombat | Helyi

PÁLINKÁSÜVEGGEL VERTE FEJBE-AGYZÚZÓDÁS LETT A VÉGE

Mezőtúron egy születésnapi összejövetel durvult el olyannyira, hogy a bulin résztvevő egyik férfi súlyos, életveszélyes sérülést szenvedett.