Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2019. Október 02. 19:38, szerda | Helyi

ADAKOZÓ GAZDÁK

ADAKOZÓ GAZDÁK

A Magyarok Kenyere olyan jótékonysági program, amelynek keretei között magyar gyermekeket segítő szervezeteket támogat a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara, a határokon innen és túl.

A program során a Kárpát-medence magyarlakta területeiről nemzeti összefogással búzát gyűjt a Kamara a segítőkész adományozóktól, s a felajánlott búza egy részét liszt, a másik részét pedig kenyér formájában juttatja el a rászorulókhoz.


A búza gyűjtéséhez igazodva a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara területi egységei megyei búzagyűjtő napokat és kenyérünnepeket rendeztek.
A idén is nagyon sikeres volt a Magyarok Kenyere Program. A programban részt vett adományozóként saját terményével több megyei gazda is. A Gazdafórumon a gazdák elismeréseket vehettek át.


Az említett fórumon a programban résztvevő gazdák közül Györfi Sándor Kossuth-díjas szobrászművész kisplasztikáját vehette át dr. Fazekas Sándortól, F. Kovács Sándortól és Hubai Imre Csabától Czinege Kálmán nagyiváni gazdálkodó, akinek a föld, az állatok, a természet szeretete kiskora óta a génjeibe ivódott. A szántóföldi növénytermesztés mellett ma már a húsmarha-állománya 1200 körüli, s kezdetek óta ajánl fel búzát a programba.


A karcagi Makai Pál is évtizedek óta gazdálkodik, fő tevékenységi köre a mezőgazdasági növénytermesztés és gépi szolgáltatás.
Telephelye Karcagon található, tulajdonosai és alkalmazottainak egy része családtag. Jelenleg 400 hektáron gazdálkodik és ő is kezdetek óta részt vesz a Magyarok Kenyere programban több mázsa gabona felajánlásával.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 20:15, csütörtök | Helyi

Kutyás szépségversenyen keresik a Tisza-tó szépét a tiszafüredi Kutyás majálison

Második alkalommal rendezik meg a tiszafüredi kutyastrandon, a Mancsos Pancsolóban a Kutyás majálist május 1-jén, ahol egész nap kutyás és családi programokkal várják a gazdákat és az ebeket.

2024. Április 18. 15:00, csütörtök | Helyi

VISSZATARTOTTA A BETÖRŐT

Az éj leple alatt, egy családi ház ablakán keresztül surrant be egy ingatlanba egy helyi férfi Kunmadarason, abban a reményben, hogy amíg a bent lakók alszanak, addig ő viszi az értékeket.

2024. Április 18. 13:51, csütörtök | Helyi

HOROGRA AKADTAK

Két napon is tiltott módszerrel halászókat fogtak a vízirendészek és hivatásos halőrök Tiszasüly külterületén. A rendőrök összesen hét férfit hallgattak ki gyanúsítottként.

2024. Április 18. 13:00, csütörtök | Helyi

KÖLTÉSZET NAPJA HAJDÚSZOBOSZLÓN

Sokan hitték azt, hogy vandálok jártak Hajdúszoboszlón, hiszen aki a főtéren végigsétált, mindenfelé összefirkált kirakatokat láthatott.