Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2019. December 22. 19:17, vasárnap | Helyi

ADVENTI GYERTYAGYÚJTÁS

ADVENTI GYERTYAGYÚJTÁS

A Szentföldről hozott gyertyával gyújtotta meg dr. Fazekas Sándor országgyűlési képviselő az adventi koszon a negyedik, azaz a szeretet gyertyáját, a Szent István Katolikus Templomban tartott adventi ünnepségen.

Sári Kovács Szilvia alpolgármester Kenderesről áthozta a betlehemi lángot, amelyről Gulyás Zsolt plébános meggyújtotta a templom gyertyáit.

Ezután dr. Fazekas Sándor ünnepi gondolatai következtek, majd ő is betlehemei lángról gyújtotta meg a Szentföldről hozott gyertyával az adventi koszorú negyedik, azaz a szeretet gyertyáját. Az ünnepi műsorban közreműködtek a Madarász Imre Egyesített Óvoda Táncsics 19-es óvoda Margaréta csoportosai Perge Tiborné és Nagyné Varga Csilla óvodapedagógusok felkészítésével.

A Györffy István Katolikus Általános Iskola 1.b kiscsillagai és karácsonyi angyalkái meséltek a karácsonyról, a gondoskodásról, a várakozás csodájáról. Az osztályt Décsei Erzsébet és Poór László készítette fel. A 6.a osztály zeneiskolába járó tanulói zeneszerető szüleikkel adtak elő advent kánonokat Ráczné Kovács Éva vezényletével és Kocsisné Halák Éva zongorakíséretével.

A műsort Donkó Imre, a Debreceni Csokonai Színház operaénekese zárta, zongorán Koppány Mária zongoraművész kísérte. Gulyás Zsolt plébános ünnepi gondolatai után közös éneklés következett, közben a betlehemi lángról meggyújtott mécseseket osztottak a Györffy István Katolikus Általános Iskola pedagógusai.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 20. 14:00, szombat | Helyi

KAMIONNAK CSAPÓDOTT

Frontálisan ütközött egy kamion és egy személyautó n a 4-es főúton Fegyvernek közelében. A balesetben a személygépkocsi vezetője a helyszínen meghalt.

2024. Április 20. 09:00, szombat | Helyi

RENGETEG SZEMETET HAGYOTT HÁTRA A LEVONULÓ ÁRHULLÁM

A tiszai árhullám levonulásával a KÖTIVIZIG munkatársai megkezdték a hullámtéren felhalmozódott hulladék mennyiségének felmérését, majd szemétmentesítését.

2024. Április 20. 08:45, szombat | Helyi

Ma kezdődik a kampány és az ajánlásgyűjtés

Ma indul a választási kampány Magyarországon, és mától kaphatják meg a jelöltek és jelölőszervezetek a választási irodáktól az ajánlóíveket

2024. Április 19. 12:50, péntek | Helyi

VÁDAT EMELT AZ ÜGYÉSZSÉG

A Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Főügyészség védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett emberölés bűntette miatt emelt vádat azzal a 45 éves szegedi férfivel szemben, aki 2022 novemberében megfojtotta az alvó feleségét.