Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2021. December 09. 08:50, csütörtök | Helyi

ADVENTI HANGULAT A VIRÁGBOLTOKBAN

ADVENTI HANGULAT A VIRÁGBOLTOKBAN

Szalai Zsuzsa virágkötővel beszélgettünk advent kapcsán arról, milyenek az idei jellemző színek, milyen dekorációkat keresnek a vásárlók.

A divatszínek nagyon sokrétűek, van, ami még kicsit szokatlan a vásárlók számára.
Régóta megszokott a púderszín, mely letisztult, kedves fagyi színre is emlékeztet, de ugyanúgy jelen van a piros, a hagyományos karácsonyi szín, de a kék, s megjelent a kék-arannyal, ami kicsit meghökkentő, de ugyanakkor elegáns.
A fekete-arany, még a virágkötő szakmának is idegen, de a szemnek kellemes - sorolja a szakember, aki sok egyénre szabott adventi koszorú és karácsonyi asztaldísz kérést is teljesít.
Tapasztalata szerint sokan otthon maguknak készítik el az emberek az adventi koszorút, ez jó családi program a gyerekekkel, ők csak az alapanyagot, kiegészítőket keresik az üzletben.

Sokan vendégfogadásra az ajtó elé is készítenek dekorációt, ezek nagyobbak, időjárásállók.
Idén jellemező, hogy a megszokott díszek mellett a koszorúkon, asztaldíszeken kis jelenetek - híd, kis kedves figurák, havas táj, szarvas, házikó, szánkó is megtalálható.
Keresettek a cserepes virágok is, fő virág a mikulásvirág, de a karácsonyi kaktusz, az amarilliszek is.


A fenyőfára kerülő díszeknél is a díszgyertyától kezdve számtalan a variáció a kiegészítőkben színekben és formákban - szalag, csillagok, hópehely, angyalka, üveggömb - mind szóba jöhet az olcsóbbtól a nagyobb, drágább, minőségi termékig.


A decemberi névnaposoknak - Éva, Judit, Gabriella, Viktória, Anikó - a vágott virág választék is hatalmas a tulipán, a frézia és éppúgy megtalálható, mint a rózsa.

A virágkötő az utolsó pillanatig dolgozik, de az ünnep előtt ő is díszbe öltözteti lakását a színekkel az asztal terítékhez igazodik, így inkább a fehér, egyszerűbb színeket használja majd, bár neki is tetszik a kék, a fekete az arannyal.

A gyermekkel érkező anyukák, de a felnőttek is, az üzletben kialakított baldachinos karácsonyi saroknál szívesen fotózkodnak, ezzel kis mosolyt, boldogságot ad nekik Szalai Zsuzsa, aki reméli, vásárlói számára is boldog, szeretetteljes lesz az ünnep.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 12:50, péntek | Helyi

VÁDAT EMELT AZ ÜGYÉSZSÉG

A Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Főügyészség védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett emberölés bűntette miatt emelt vádat azzal a 45 éves szegedi férfivel szemben, aki 2022 novemberében megfojtotta az alvó feleségét.

2024. Április 19. 10:44, péntek | Helyi

A TŰZ MARTALÉKÁVÁ VÁLT AZ EGYEKI HÁZ

Kigyulladt és teljes terjedelmében kiégett egy hatvan négyzetméter alapterületű melléképület tetőtere Egyeken a Táncsics Mihály utcában.

2024. Április 19. 08:09, péntek | Helyi

Lakatlan ház födémszerkezete izzott Öcsödön

Beizzott egy száz négyzetméteres, lakatlan családi ház födémszerkezete mintegy ötven négyzetméteren csütörtök éjszaka Öcsödön, a Bercsényi Miklós soron.

2024. Április 18. 20:15, csütörtök | Helyi

Kutyás szépségversenyen keresik a Tisza-tó szépét a tiszafüredi Kutyás majálison

Második alkalommal rendezik meg a tiszafüredi kutyastrandon, a Mancsos Pancsolóban a Kutyás majálist május 1-jén, ahol egész nap kutyás és családi programokkal várják a gazdákat és az ebeket.