Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2021. December 09. 08:46, csütörtök | Helyi

ADVENTI HANGULATBAN KÉSZÜLNEK A DIÁKOK

ADVENTI HANGULATBAN KÉSZÜLNEK A DIÁKOK

A Györffy István Katolikus Általános Iskola 4. a osztályában már mindenki nagyon készül az ünnepekre.

Pallagi Bernadette tanítónő a gyereknek sok-sok ötletet ad arra, hogyan díszítsék fel otthonukat is a szeretet ünnepére.

Az adventi időszak a pedagógus számára is nagyon hálás időszak, hiszen minden az elcsendesedésről, a fényekről, az illatokról szól - fogalmazott a tanítónő, aki igyekszik olyan környezetet teremteni a gyerekeknek a tanteremben is, amiben ők is megérzik a várakozás csodáját.
Ehhez készülnek ablakdekorációk, tantermi díszek, ajtódíszek. Ott jártunkkor épp ezt készítették nagy precizitással a gyerekek, közben karácsonyi dallamok szóltak, illatgyertyák, mécsesek égtek az asztalokon.

A gyerekek ebből otthon is többet elkészítenek a szüleiknek, akik az iskolába is rengeteg olyan dolgot küldenek be, amiről azt gondolják, hogy a tanórán kreatívan újrahasznosíthatóak, amit köszön a pedagógus nekik, hiszen ökoiskolaként az újrahasznosítás jegyében végzik a díszek, ajándékok készítését is.

A tantermek díszítése mellett a folyosót is a mézeskalács illata fogja belengeni, hiszen közösen sütnek majd mézeskalácsot a gyerekek, de a karácsonyi teadélutánok is megrendezésre kerülnek, amikor különböző ízű teákat, gyógyteákat kóstolnak majd a gyerekek az ünnepre hangolódva.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 15:51, kedd | Helyi

Kerékpáros kompokat adtak át a Tisza-tó melletti Tiszaderzsen

Két kerékpáros kompot adtak át Magyarország második legnagyobb tava, a Tisza-tó melletti Tiszaderzsen.

2024. Április 23. 13:39, kedd | Helyi

Kerítés égett Kisújszálláson

Kigyulladt egy ingatlan kerítése hétfő éjszaka Kisújszálláson, a Petőfi utcában.

2024. Április 23. 12:38, kedd | Helyi

VÍZVISSZATARTÁSSAL KÉSZÜLNEK AZ ASZÁLYRA

A KÖTIVIZIG működési területén a medrekben, tározókban, holtágakban, halastavakban visszatartott, illetve tározott vízkészlet meghaladja a 298 millió köbmétert.

2024. Április 23. 11:30, kedd | Helyi

ELKAPTÁK A TISZABURAI DÍLERT

Egy 47 éves férfi helyi lakosoknak árulta a kábítószert. A rendőrök őrizetbe vették, a bíróság elrendelte a letartóztatását.