Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2012. Január 04. 12:30, szerda | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Aggódnak Magyarország csődje miatt a piacok

Aggódnak Magyarország csődje miatt a piacok

A hitelminősítők többsége szerint Magyarország csődbe megy, ha nem tud megállapodni az IMF-el. A Moody's és az S&P már lépett a magyar adósbesorolással kapcsolatban, a Fitch még nem döntött.

Az Európai Bizottság szóvívője tegnap azt mondta, hogy Brüsszel azt szeretné, hogy a magyar jegybank független maradjon és módosítsák a jegybanktörvényt. Szíjjártó Péter a miniszterelnök szóvívője tegnap azt mondta, hogy a kormány kész konzultálni az Európai Bizottsággal a jegybankügyben.

Az elmúlt hónapban számos levélváltás történt uniós vezetők és a magyar kormányzat között. José Manuel Barroso bizottsági elnök, valamint Olli Rehn gazdasági-pénzügyi és Viviane Reding igazságügyi kérdésekben illetékes alelnök is aggodalmainak adott hangot a Magyarország által elfogadott törvények miatt, de Hillary Clinton amerikai külügyminiszter is aggodalmát fejezte ki levélben.A félelmek miatt jelentősen gyengült tegnap a forint az euróval szembeni jegyzés 315 forint fölé került, de jelentősen erősödött a svájci frank is a forinttal szemben, a Bux pedig csaknem 1 százalékos mínuszban zárt, miközben a CDS-felárunk rekord közelbe került, az államkötvényhozamok pedig magasba szöktek. A 10 éves lejáratú állampapírok másodpiacán 10 százalék fölött is forogtak a papírok. Közben, bár sikeres volt az év első diszkont kincstárjegy-aukciója, de az átlaghozam 7,67 százalékra ugrott. Az Államadósság Kezelő Központ azonban kétszeres túljegyzés mellett értékesíteni tudta a felkínált 45 milliárd forintnyi 3 hónapos diszkont kincstárjegyet.


OrientPress Hírügynökség

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 13:10, kedd | Belföld

Egykori egyetemének ajánlotta fel Nobel-díjának másolatát Karikó Katalin

Egykori alma materének, a Szegedi Tudományegyetemnek (SZTE) ajánlotta fel Nobel-díjának másolatát, valamint az elismeréssel járó összeget Karikó Katalin.

2024. Április 16. 07:54, kedd | Belföld

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél: a tárgyalódelegációk közötti egyhetes együttműködés után a szakszervezet hétfői bizalmi értekezlete elfogadta a mukaadóval közösen kidolgozott ajánlatot.

2024. Április 16. 07:53, kedd | Belföld

Szijjártó Péter büszkeségének adott hangot a demokrácia magyarországi helyzete kapcsán

Amennyiben a magyar lakosság nem lenne elégedett a kormánnyal, akkor nem nyerték volna kétharmados többséggel az utóbbi négy választást - mondta.

2024. Április 16. 07:48, kedd | Belföld

A Fidesz a valaha volt legerősebb EP-kampányra készül

A Fidesz a valaha volt legerősebb európai parlamenti (EP) kampányra készül, mert a június 9-ei választás tétje óriási: háború vagy béke, erről kell dönteni