Városlista
2020. május 25, hétfő - Orbán

Hírek

2019. November 06. 19:08, szerda | Helyi

AGRÁRFÓRUM KARCAGON

AGRÁRFÓRUM KARCAGON

A JNSZ Megyei Nemzeti Agrárgazdasági Kamara, a DE AKIT Karcagi Kutatóintézet közösen tájékoztató agrárfórumra hívta a környék gazdáit, gazdálkodóit.

A megjelenteket az intézet nevében dr. Zsembeli József igazgató, tudományos tanácsadó köszöntötte, majd Hubai Imre Csaba, a kamara megyei elnöke beszédében arról szólt, hogy a szakmai nap célja, hogy a gazdatársadalom megismerje ennek a tájterületnek a lehetőségeit s azokat az eszközöket, amelyekkel versenyképes, fenntartható állapotot tudnak teremteni. A karcagi kutatóintézet több mint 70 éve áll a gazdálkodók rendelkezésére, a jövőt illetően a különböző tényezők - az éghajlatváltozás, a vízgazdálkodás, műszaki fejlesztés, digitalizáció - komplett lehetőségeit figyelembe véve, hosszú távú kapcsolatot kíván a kamara kiépíteni az intézettel, hogy a tudomány jelenlegi állását tudják a gyakorlatba minél gyorsabban, megalapozottabban beépíteni, hogy versenyképes és minőségi termékekkel álljunk elő - mondta a szakember.


Négy éve alapította az egyetem a Vezekényi Ernő-díjat, melyet prof. dr. Dobránszki Judit, tudományos főigazgató adott át Ing. Frantisek Václaviknak, akinek életútját dr. Zsembeli József ismertette. E szerint az Olmix Group csehországi és szlovákiai leányvállalatai igazgatójának, aki 20 éve áll kapcsolatban a karcagi intézettel, jelenleg is több közös talajművelési kísérletben is részt vesznek.
A díjátadás után a talaj minőségének javításának lehetőségeiről, az okszerű tápanyag gazdálkodásról is hangzottak el előadások, majd
karcagi nemesítésű alternatív növényeket mutatták be a szakembereknek, akik délután a gyakorlatban is megnézhették az intézet talajkondicionálási kísérleteit.

Ezek érdekelhetnek még

2020. Május 24. 10:17, vasárnap | Helyi

A szemétszedés az első állomása

A szombati napon Közösségünk tagjai szemétszedést szerveztek az északi temetőben.

2020. Május 24. 10:02, vasárnap | Helyi

Hírek Jász-Nagykun-Szolnok megyéből

Az elmúlt napon a megye rendőrei kettő személyt fogtak el az ellenük érvényben lévő körözés alapján. A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén az elmúlt 24 órában kettő személyi sérüléssel já

2020. Május 22. 21:29, péntek | Helyi

A Karcag Tv vendége volt Ökrös Dávid

A Nexus Közösség létrejöttéről, a célkitűzésükről, a tagjairól, a céljaik megvalósításáról, a karitatív tevékenységükről és a jelenleg futó projektjeikről is beszélgettünk Ökrös Dáviddal, a közösség elnökével.

2020. Május 22. 21:24, péntek | Helyi

Csomagoló üzemrészt alakítottak ki a főzőkonyhában

Évtizedek óta részt vesz a közétkeztetésben Szatmári János mesterséf, az Euro Kft. tulajdonosa.