Városlista
2019. november 20, szerda - Jolán

Hírek

2019. November 06. 19:08, szerda | Helyi

AGRÁRFÓRUM KARCAGON

AGRÁRFÓRUM KARCAGON

A JNSZ Megyei Nemzeti Agrárgazdasági Kamara, a DE AKIT Karcagi Kutatóintézet közösen tájékoztató agrárfórumra hívta a környék gazdáit, gazdálkodóit.

A megjelenteket az intézet nevében dr. Zsembeli József igazgató, tudományos tanácsadó köszöntötte, majd Hubai Imre Csaba, a kamara megyei elnöke beszédében arról szólt, hogy a szakmai nap célja, hogy a gazdatársadalom megismerje ennek a tájterületnek a lehetőségeit s azokat az eszközöket, amelyekkel versenyképes, fenntartható állapotot tudnak teremteni. A karcagi kutatóintézet több mint 70 éve áll a gazdálkodók rendelkezésére, a jövőt illetően a különböző tényezők - az éghajlatváltozás, a vízgazdálkodás, műszaki fejlesztés, digitalizáció - komplett lehetőségeit figyelembe véve, hosszú távú kapcsolatot kíván a kamara kiépíteni az intézettel, hogy a tudomány jelenlegi állását tudják a gyakorlatba minél gyorsabban, megalapozottabban beépíteni, hogy versenyképes és minőségi termékekkel álljunk elő - mondta a szakember.


Négy éve alapította az egyetem a Vezekényi Ernő-díjat, melyet prof. dr. Dobránszki Judit, tudományos főigazgató adott át Ing. Frantisek Václaviknak, akinek életútját dr. Zsembeli József ismertette. E szerint az Olmix Group csehországi és szlovákiai leányvállalatai igazgatójának, aki 20 éve áll kapcsolatban a karcagi intézettel, jelenleg is több közös talajművelési kísérletben is részt vesznek.
A díjátadás után a talaj minőségének javításának lehetőségeiről, az okszerű tápanyag gazdálkodásról is hangzottak el előadások, majd
karcagi nemesítésű alternatív növényeket mutatták be a szakembereknek, akik délután a gyakorlatban is megnézhették az intézet talajkondicionálási kísérleteit.

Ezek érdekelhetnek még

2019. November 19. 18:44, kedd | Helyi

HADTÖRTÉNETI KIÁLLÍTÁS

II. világháborús hadtörténeti kiállítást szervezett egy magánházba Albert Krisztián gyűjtő. Vele beszélgettünk.

2019. November 19. 18:44, kedd | Helyi

VERS- ÉS MESEMONDÓ VERSENYEKRE KÉSZÜLNEK

Az új tanévben is több vers- és mesemondó versenyre készülnek a Karcagi Nagykun Református Általános Iskola diákjai. Erről kérdeztük Takácsné Csikós Anikó igazgatóhelyettest.

2019. November 18. 17:24, hétfő | Helyi

Bolti eladót is keresnek

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal Karcagi Járási Hivatal Foglalkoztatási Osztály aktuális állásajánlatai:

2019. November 18. 17:19, hétfő | Helyi

Halálos baleset: fotókkal

Halálos baleset: frontálisan csapódott egymásba egy autó és egy teherautó Kisújszállás közelében Befejeződött a baleset helyszínelése és a műszaki mentés Kisújszállás külterületén, a 4-es számú főúton. Mint arról kor