Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2022. Május 20. 19:59, péntek | Helyi

Agrárgazdasági kamarai választások

Agrárgazdasági kamarai választások

Május 20-án, pénteken zajlottak megyénkben is az agrárgazdasági kamarai választások.

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Szervezete tagjai, az agrár- és élelmiszergazdaságban tevékenykedők érdekében végzi a munkáját.

- Fontos feladatunk a jövőben is az agrárszektor erősítése, a hazai termékek versenyképességének javítása. Elhivatottak vagyunk abban, hogy helyreállítsuk az agrárium megbecsülését, a fiatalok számára vonzóvá tegyük azt. Megyénkben megalakult a fiatal gazdák érdekképviselete is, s a generációváltás is elindult. Az AK közel 19 ezer megyei tag érdekeit képviseli a jövőben is - ígérte szavazása leadása után lapunknak Hubai Imre Csaba megyei elnök.

Karcagon szavazott Hubai Imre, a megyei közgyűlés elnöke, dr. Fazekas Sándor országgyűlési képviselő és F. Kovács Sándor országgyűlési képviselő is.
Szavazataik leadása után Hubai Imre Csaba több helyi gazdával közösen tájékoztatta a politikusokat a Gazdaszékházban a karcagi határban zajló tavaszi munkákról, a vetéshelyzetről, az állattenyésztési ágazat jelenéről, a várható betakarításról, a termésátlagokról, valamint az agráriumot érintő megyei és kunsági problémákról, a pályázati eredményekről és a gondokról is.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 03. 12:42, péntek | Helyi

Fának hajtott egy autó Kenderesen

Fának csapódott egy személygépkocsi csütörtök délután Kenderesen, a Vasút úton.

2024. Május 03. 11:30, péntek | Helyi

POZITÍV ÉLETÚTRÓL TARTOTTAK ELŐADÁST

A Szent Pál Marista Általános Iskolában tartott Cigány Témahét zárásaként egy fiatal házaspár tartott előadást arról, hogy a nehéz életkörülmények közül is ki lehet törni.

2024. Május 03. 09:03, péntek | Helyi

JÓVAL HAMARABB ÉRT BE AZ EPER

Előbb vagy utóbb minden tavasszal elérkezik az eperszezon, de az igazi ínyencek számára csak akkor indul, amikor megjelenik a magyar eper a piacokon.

2024. Május 02. 15:17, csütörtök | Helyi

FOSZTOGATNAK A TEMETŐBEN

Ellopott virágok, koszorúk, megrongált sírhelyek. Évek óta jelentős anyagi és érzelmi károkat okoznak azok, akik rendszeresen lopnak, rongálnak a szolnoki temetőben.