Városlista
2022. szeptember 25, vasárnap - Eufrozina

Hírek

2012. Augusztus 09. 05:00, csütörtök | Életmód
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Agyi kapcsolatokon múlik az intelligencia

Agyi kapcsolatokon múlik az intelligencia

Egy új kutatás szerint az intelligencia szintjét nagyban befolyásolja, hogy hogyan kapcsolódik az agy baloldali prefrontális kérege az agy más részeivel. A kutatók szerint a kapcsolódás mikéntje megjósolhatja az egyéni intelligencia szintet - írja a HealthDay.

A kutatók azalatt tették felfedezésüket, mikor azt vizsgálták, hogyan működik az agy pihenés, illetve különböző mentális odafigyelést igénylő feladatok elvégzése közben.

Megállapították, hogy az intelligencia szint azon múlhat, hogy az említett prefrontális rész mennyire jó kapcsolatban van az agy többi részével. A kutatók szerint ez a prefrontális terület pedig azért olyan fontos, mert tulajdonképpen ez az agyi aktivitás központja, kicsit olyan szerepet tölt be, mint a karmester egy zenekarban, vagyis utasításokat ad.

Ezek érdekelhetnek még

2022. Szeptember 23. 14:44, péntek | Életmód

Hatvan éve nem ragyogott ilyen fényességgel a Jupiter

A Jupiter Nap körüli keringésének legfényesebb szembenállásába kerül szeptember 26-án. Az óriásbolygó 1963 óta most a legfényesebb, legközelebb tizenkét év múlva lesz hasonló a helyzet.

2022. Szeptember 20. 13:47, kedd | Életmód

Évente 153 millió tonna élelmiszert dobnak ki az Európai Unióban

Évente mintegy 153 millió tonna élelmiszert dobnak ki az Európai Unióban, csaknem 15 millió tonnával többet, mint amennyit importálnak - írta kedden a Guardian brit napilap.

2022. Szeptember 19. 13:02, hétfő | Életmód

A Kispál és a Borz jövőre a Budapest Parkban lép fel

A Kispál és a Borz a Budapest Parkban tartja egyetlen jövő évi magyarországi koncertjét május 12-én.

2022. Augusztus 31. 13:07, szerda | Életmód

Szarvasbőgés-hallgató túrákat szervez a Gemenc Zrt.

Elkezdődött a gímszarvasbikák bőgése a gemenci erdőben, a Gemenc Zrt. erdei vasúttal szervez kirándulást a bőgéstől leghangosabb erdőrészekhez - közölte az erdőgazdaság az MTI-vel.