Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2023. December 10. 05:01, vasárnap | Helyi

ÁGYI POLOSKA INVÁZIÓ SZOLNOKON

ÁGYI POLOSKA INVÁZIÓ SZOLNOKON

Egyre több ágyi poloska-inváziót észleltek idén ősszel. Az utazásoknak köszönhetően hozzánk is elérhetnek a vérszívók, így különösen fontossá vált a védekezés ellenük.

Szolnokon egy emeletes házban szaporodott el az ágyi poloska, megkeserítve az ott lakók életét.

Az ágyi poloskák nálunk egyelőre nem okoznak akkora problémát, mint Párizsban vagy Athénben, de nem árt az elővigyázatosság.

Ezek az apró, vérrel táplálkozó rovarok a nappali órákban a bútorok és szövetek ráncaiban és hasadékaiban bújnak meg, sötétedés után pedig előjönnek, hogy megkeressék a táplálékukat, melyek emberek vagy háziállatok is lehetnek.

A bőrgyógyász elmondása szerint az ágyi poloska okozta csípések nagyon viszketnek, a betegek általában kivakarják a sebeket és bakteriálisan felülfertőződhetnek.

Főleg a végtagokon és a háton jellemző a csípés. Nincs ellene semmiféle, a szúnyogriasztóhoz hasonló megoldás.

Ez a szolnoki család nem bírja kiírtani, pedig még az ágyat is elégették.

Ellenük a legjobb fegyver a magasabb hőmérsékleten való mosás. Szakértők szerint 60 fokon már mind az állatok, mind a petéik elpusztulnak, 40 fokon azonban csak a poloskák, valamint a tojásaik 25 százaléka.

Forró, gőzölő vasalóval is át lehet vasalni a kárpitbútorokat, mert a gőz a petéket is elpusztítja.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 19:07, vasárnap | Helyi

Ferdinánd nap

Ferdinánd napot tartott a Bengecseg Alapítvány a Gazdaházban. A megjelenteket Nagy Emese kuratóriumi elnök, valamint F. Kovács Sándor

2024. Április 28. 15:00, vasárnap | Helyi

DIGITÁLIS TÉMANAP

Digitális április. Számítástechnikai- informatikai témahét zajlott a Szent Pál Marista Általános Iskolában. A témahéten a diákok által legjobban várt program a digitális verseny volt.

2024. Április 28. 09:00, vasárnap | Helyi

NEM KÉRÜNK A MIGRÁNSGETTÓBÓL

Jóváhagyta az Európai Parlament az EU új migrációs és menekültügyi paktumát, mely szerint elképzelhető, hogy akár Magyarországon is migránsgettók kerüljenek kialakításra.

2024. Április 27. 17:00, szombat | Helyi

PÁLINKÁSÜVEGGEL VERTE FEJBE-AGYZÚZÓDÁS LETT A VÉGE

Mezőtúron egy születésnapi összejövetel durvult el olyannyira, hogy a bulin résztvevő egyik férfi súlyos, életveszélyes sérülést szenvedett.