Városlista
2019. július 18, csütörtök - Frigyes

Hírek

2019. Július 10. 19:51, szerda | Helyi

Alig van meggy a karcagi piacon

Alig van meggy a karcagi piacon

Ahogy a cseresznye, úgy a meggy sem kényeztette termésbőséggel a nagykunsági gyümölcsös gazdákat idén, ez meg is látszik az árán. Mennyiségre közepes, illetve gyenge hozam jellemzi térségünket is.

A karcagi piacon mutatja ez a kunmadarasi árus, hogy alig tud beszerezni meggyet.
A vevők szeretika ezt a gyümölcsöt.
Április végéig aszállyal küzdöttek, majd májusban szinte folyamatosan esett az eső, aztán öt nap alatt tizennyolcról harmincöt fokra emelkedett a hőmérséklet. Ezt a stresszt nem bírta a meggy.
Kártevők nem nagyon támadtak, igaz, az évi szokásos hat alkalom helyett kilencszer permeteztek, amit a folyamatos esőzés indokolt. Most is szedik a meggyet, de nagyon kevés van a fákon. A minősége is határesetnek mondható.
Ézsiás Antal a Karcag Tv agrárszakértője arra panaszkodott, hogy amellett, hogy a sok víz miatt repedeztek a szemek, ráadásul még több fán, annak ellenére, hogy rendesen permetezte, kukacos is lett a termés. Szinte szemenként kell átválogatni, amit haza visz, ami rengeteg plusz munka. De ami jó, legalább finom is. A Pándy meggy viszont, bár igen kevés lett, nála az átlagosnál nagyobbra nőtt.

Ezek érdekelhetnek még

2019. Július 17. 20:10, szerda | Helyi

Kántor nyaral a Tisza-tónál

A digitális magazin újsághasábokra költözött, amellyel a Tisza-tónál élők és nyaralók találkozhatnak.

2019. Július 17. 20:09, szerda | Helyi

120 éves a Karcagi Zsinagóga

A Karcagi Zsinagóga felavatásának 120. évfordulójára emlékeztek vasárnap. Mohai Tamás színművész Kertész Péter nemrég elhunyt karcagi születésű író, újságíró versét olvasta fel az ünnepség kezdetén.

2019. Július 17. 20:09, szerda | Helyi

Mártír megemlékezés

A karcagi zsidó temetőben került sor mártír-megemlékezésre. Az 1944-ben, a Holokauszt borzalmainak áldozatául esett karcagi és hatmillió zsidó hittestvérünk emléke előtt hajtunk fejet, rájuk emlékezünk.

2019. Július 17. 20:08, szerda | Helyi

Járdafelújítás Karcagon

Televíziónk Dobos Lászlót, Karcag város polgármesterét kérdezte arról, hogy milyen munkálatok folynak a Városháza mögötti területen.