Városlista
2020. november 24, kedd - Emma

Hírek

2020. November 20. 18:10, péntek | Helyi

Állami tulajdonba kerül a karcagi Járásbíróság épülete

Állami tulajdonba kerül a karcagi Járásbíróság épülete

A Kormány döntése értelmében a karcagi önkormányzat tulajdonában álló Karcagi Járásbíróság - Karcag, Kossuth tér 5. - állami tulajdonba kerül.

A Kormány döntése értelmében a karcagi önkormányzat tulajdonában álló Karcagi Járásbíróság - Karcag, Kossuth tér 5. - állami tulajdonba kerül. A Pénzügyminisztériumban Varga Mihály pénzügyminiszter és Szepesi Tibor, Karcag polgármestere írta alá pénteken a karcagi önkormányzat és a magyar állam közötti ingatlanszerződést. Az aláíráson jelen volt F. Kovács Sándor országgyűlési képviselő és dr. Fazekas Sándor országgyűlési képviselő, földügyi kormánybiztos.

A Kormány döntése értelmében a karcagi önkormányzat tulajdonában álló Karcagi Járásbíróság - Karcag, Kossuth tér 5. sz. alatt - állami tulajdonba kerül, azaz a bíróság, lakóház, udvar, kereskedelmi egység megnevezésű, 3515 m² területű ingatlant a bejegyzett vezetékjogokkal és az ingatlanon fennálló bérleti- és használati jogviszonyokkal terhelten megvásárolja a város önkormányzatától. A vételár 396 millió forint, amely független ingatlanforgalmi szakértő által meghatározott forgalmi érték.

Karcag főterén a Járásbíróság még Madarász Imre református lelkész, országgyűlési képviselő kezdeményezésére épült fel 1891-ben. Az egyemeletes épület azóta is bíróságnak és ügyészségnek ad otthont. Jelenleg a Karcagi Járási Ügyészség, valamint a Karcagi Járásbíróság, illetve több üzlet (cukrászda, ruhabolt, vegyesbolt, stb.) található az épületben.

Évekkel ezelőtt a megyei főügyészség és a bíróság is jelezte az önkormányzatnak, hogy zsúfoltak az irodák, a nem megfelelő körülmények az ügyfélfogadást és az ügyintézést is befolyásolják. Megfogalmazódott az igény: a fontos közfeladatokat ellátó szervezeteket feladatukhoz méltó körülmények közé helyezzék el. Ennek érdekében az Önkormányzat felkérésére 2016 márciusában elkészült egy vázlatterv. Ennek lényege, hogy a most megvásárolt ingatlan egy része felújításra, egy része pedig elbontásra kerülne, helyére új épület kerülne felépítésre.

Az így kialakult együttes-épület emeleti szintjén és a tetőtérben kapna helyet a bíróság és az ügyészség megújult környezetben, az alsó szinten pedig üzletsor kerülne kialakításra.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2020. November 23. 17:13, hétfő | Helyi

Okos ingázás

Az EURÓPAI UNIÓ Közép-Európai országokra 2017-ben regionális pályázatot irt ki azzal a céllal, hogy a régiókra alkalmazható tanulmány készüljön az okos ingázás megvalósítására.

2020. November 23. 14:41, hétfő | Helyi

IDÉN IS DÍJJAZTÁK A LEGSZEBB KONYHAKERTEKET

Az elismerések biatorbágyi átadóján az Agrárminisztérium vidékfejlesztésért felelős helyettes államtitkára hangsúlyozta, hogy a program az otthoni kertgazdálkodást népszerűsíti.

2020. November 23. 14:38, hétfő | Helyi

VÁSÁROLJUK HAZAI ÉS HELYI TERMÉKEKET

A magyar áruk vásárlására ösztönző \\\"Vedd a hazait! Védd a hazait!\\\" mozgalom őszi televíziós reklámkampánnyal folytatódik. Ehhez a mozgalmhoz csatlakozik híradónk is.

2020. November 23. 14:35, hétfő | Helyi

Heti állásajánlatok

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal Karcagi Járási Hivatal Foglalkoztatási Osztály aktuális állásajánlatai: