Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2022. Január 12. 08:40, szerda | Helyi

ÁLLATKÍNZÁS, LEZÁRULT A NYOMOZÁS

ÁLLATKÍNZÁS, LEZÁRULT A NYOMOZÁS

Elvágatta több tucat kutyája hangszálait egy karcagi férfi.

A rendőrség lezárta az eljárást egy karcagi férfi ellen, akit állatkínzással gyanúsítanak. Már korábban beszámoltunk róla, hogy a férfi 2020 szeptemberében két ingatlanban összesen 148 kutyát tartott szörnyű körülmények között. A rendőrség szerint a férfi bánásmódja alkalmas volt arra, hogy a kutyák maradandó egészségkárosodást szenvedjenek, vagy akár el is pusztuljanak.

A férfi nem biztosított nekik folyamatosan friss ivóvizet és elegendő mennyiségű táplálékot, valamint a tartási helyük is szennyezett volt. Nem volt elég nagy mozgásterük sem, illetve akadt olyan kutya is, amit teljes sötétségben tartott. Az állatok alapvető ápolást és gondozást sem kaptak.

Az állategészségügyi szakértői vélemény szerint 21 kutyának műtéti úton átvágták a hangredőit, ezzel maradandó egészségkárosodást okozva nekik. További 49 kutyánál vélelmezhető a műtét elvégzése. A rendőrök – közel hatmillió forint készpénz mellett – lefoglalták a kutyákat, a férfit pedig állatkínzás elkövetésének megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki. Az ügy vizsgálatát befejezték, az iratokat vádemelési javaslattal adták át az ügyészségnek.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 14:00, szerda | Helyi

TÁRGYALÁSSAL FOLYTATÓDIK AZ ÜGY

Ritkaságszámba menő döntés született a Szolnoki Törvényszéken:

2024. Április 24. 09:00, szerda | Helyi

FEGYELMEZETLEN LÉLEKGYÓGYÁSZOK

A NAV munkatársai azokat az internetes szolgáltatókat szűrték ki, akik gyaníthatóan bejelentés nélkül, kontárként végzik tevékenységüket, illetve, akik a számla-, és nyugtaadást elmulasztják.

2024. Április 23. 15:51, kedd | Helyi

Kerékpáros kompokat adtak át a Tisza-tó melletti Tiszaderzsen

Két kerékpáros kompot adtak át Magyarország második legnagyobb tava, a Tisza-tó melletti Tiszaderzsen.

2024. Április 23. 13:39, kedd | Helyi

Kerítés égett Kisújszálláson

Kigyulladt egy ingatlan kerítése hétfő éjszaka Kisújszálláson, a Petőfi utcában.