Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2022. Május 06. 05:02, péntek | Helyi

ALLERGIA SZEZON

ALLERGIA SZEZON

A nyír, valamint a kevésbé jelentős allergénnek számító ostorfa és eperfafélék pollenkoncentrációja jellemzően közepes, helyenként elérheti a magas szintet.

A nyír, valamint a kevésbé jelentős allergénnek számító ostorfa és eperfafélék pollenkoncentrációja jellemzően közepes, helyenként elérheti a magas szintet.

A platán és a tölgy pollenje országosan közepes, a ciprus- és tiszafafélék, a fűz, valamint a kevésbé jelentős allergének közé tartozó gyertyán virágpora alacsony-közepes koncentrációban lehet jelen, míg a kőrisé, a juharé, illetve kevésbé jelentős allergénnek számító bükké, dióé, fenyőféléké és komlógyertyáné jellemzően alacsony.

A pázsitfűfélék és a csalánfélék pollenkoncentrációja országosan továbbra is még alacsony. Helyenként már regisztráltak néhány szemet a kevésbé jelentős allergének közé tartozó vadgesztenye virágporából is.

A kültéri allergén gombák spóraszáma jellemzően az alacsony-közepes tartományban várható.

Az elmúlt napokban megjelent a levegőben a „nyárfaszösz”, ami azonban a tévhittel ellentétben nem okoz pollenallergiás tüneteket, mivel valójában a nyárfa terméséből és annak szél által való elterjedését segítő, üres, levegővel telt, allergén fehérjéket nem tartalmazó részeiből áll.

Akiknél ebben az időszakban jelentkeznek pollenallergiás tünetek, annál valószínűleg a levegőben aktuálisan jelen lévő allergén növények pollenszemei okozhatják a tüneteiket.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 17:51, hétfő | Helyi

ELISMERÉSEK JÁSZ-NAGYKUN-SZOLNOK VÁRMEGYÉBEN

A rendőrség napja alkalmából rendőrök és rendvédelmi igazgatási alkalmazottak vehettek át jutalmat.

2024. Április 29. 13:39, hétfő | Helyi

Állásajánlatok

A Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Kormányhivatal Karcagi Járási Hivatal Foglalkoztatási Osztály aktuális állásajánlatai:

2024. Április 28. 19:07, vasárnap | Helyi

Ferdinánd nap

Ferdinánd napot tartott a Bengecseg Alapítvány a Gazdaházban. A megjelenteket Nagy Emese kuratóriumi elnök, valamint F. Kovács Sándor

2024. Április 28. 15:00, vasárnap | Helyi

DIGITÁLIS TÉMANAP

Digitális április. Számítástechnikai- informatikai témahét zajlott a Szent Pál Marista Általános Iskolában. A témahéten a diákok által legjobban várt program a digitális verseny volt.