Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2022. December 03. 05:01, szombat | Helyi

ALVÓ SÉRTETTEKET FOSZTOTTAK KI

ALVÓ SÉRTETTEKET FOSZTOTTAK KI

A szolnoki rendőrök őrizetbe vettek két helyi férfit, akik a gyanú szerint alvó sértetteket fosztottak ki. A bíróság elrendelte letartóztatásukat.

A rendelkezésre álló adatok szerint három vidéki férfi ittas állapotban lefeküdt aludni egy szolnoki pénzintézet előterébe. Ezt észlelte az arra járó két helyi, akik közül az egyik bement az előtérbe, átkutatta az alvó sértett zsebeit melyből pénztárcát vett magához, a másik alvó mellől pedig szintén tárcát és egy mobiltelefont vett el. A pénztárcában talált bankkártyával ezt követően bűntársa 6 alkalommal, míg egy harmadik társuk – aki időközben csatlakozott a pároshoz – 1 alkalommal vásárolt kisebb értékben.

A szolnoki nyomozók elemezték a pénzintézet biztonsági kamerának felvételeit, mely rögzítette a bűncselekmény elkövetését. Személyismeretüknek köszönhetően azonosították a felvételen látható feltételezett elkövetőket. A 26 és 28 éves szolnoki férfiakat az egyenruhások elfogták és előállították a rendőrkapitányságra ahol a nyomozók 1 rendbeli információs rendszer felhasználásával elkövetett csalás bűntett és 2 rendbeli kifosztás bűntett megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki.

Őrizetbe vételüket követően, a két terhelt letartóztatását a bíróság 30 napra elrendelte, míg harmadik társuk szabadlábon védekezik.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 15:51, kedd | Helyi

Kerékpáros kompokat adtak át a Tisza-tó melletti Tiszaderzsen

Két kerékpáros kompot adtak át Magyarország második legnagyobb tava, a Tisza-tó melletti Tiszaderzsen.

2024. Április 23. 13:39, kedd | Helyi

Kerítés égett Kisújszálláson

Kigyulladt egy ingatlan kerítése hétfő éjszaka Kisújszálláson, a Petőfi utcában.

2024. Április 23. 12:38, kedd | Helyi

VÍZVISSZATARTÁSSAL KÉSZÜLNEK AZ ASZÁLYRA

A KÖTIVIZIG működési területén a medrekben, tározókban, holtágakban, halastavakban visszatartott, illetve tározott vízkészlet meghaladja a 298 millió köbmétert.

2024. Április 23. 11:30, kedd | Helyi

ELKAPTÁK A TISZABURAI DÍLERT

Egy 47 éves férfi helyi lakosoknak árulta a kábítószert. A rendőrök őrizetbe vették, a bíróság elrendelte a letartóztatását.