Városlista
2022. szeptember 25, vasárnap - Eufrozina

Hírek

2012. Augusztus 11. 05:00, szombat | Életmód
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Alzheimert okozhat a popcorn

Alzheimert okozhat a popcorn

A mozikban árult popcornt gyakran éri az a kritika, hogy nem egészséges, mert túl sok kalóriát tartalmaz. Egy új kutatás azonban arra is felhívja a figyelmet, hogy nemcsak a derékméretnek tesz rosszat a kedvelt rágcsálnivaló - számol be a Fox News.

Egy új tanulmány ugyanis arra a következtetésre jutott, hogy a popcorn egyik összetevője, a diacetil - amely vajas ízt és illatot kölcsönöz a rágcsálnivalónak - összefüggésbe hozható az Alzheimer kórral.

Robert Vince, a tanulmány szerzője szerint ennek oka, hogy a diacetil az agyban található béta-amiloid fehérje összemosódásához vezet, ami az Alzheimer-kór egyik legfontosabb előidézője.

Az összetevő képes átjutni az agy-vér határvonalon, ami egyébként megakadályozza, hogy a káros anyagok az agyba jussanak.

Ezek érdekelhetnek még

2022. Szeptember 23. 14:44, péntek | Életmód

Hatvan éve nem ragyogott ilyen fényességgel a Jupiter

A Jupiter Nap körüli keringésének legfényesebb szembenállásába kerül szeptember 26-án. Az óriásbolygó 1963 óta most a legfényesebb, legközelebb tizenkét év múlva lesz hasonló a helyzet.

2022. Szeptember 20. 13:47, kedd | Életmód

Évente 153 millió tonna élelmiszert dobnak ki az Európai Unióban

Évente mintegy 153 millió tonna élelmiszert dobnak ki az Európai Unióban, csaknem 15 millió tonnával többet, mint amennyit importálnak - írta kedden a Guardian brit napilap.

2022. Szeptember 19. 13:02, hétfő | Életmód

A Kispál és a Borz jövőre a Budapest Parkban lép fel

A Kispál és a Borz a Budapest Parkban tartja egyetlen jövő évi magyarországi koncertjét május 12-én.

2022. Augusztus 31. 13:07, szerda | Életmód

Szarvasbőgés-hallgató túrákat szervez a Gemenc Zrt.

Elkezdődött a gímszarvasbikák bőgése a gemenci erdőben, a Gemenc Zrt. erdei vasúttal szervez kirándulást a bőgéstől leghangosabb erdőrészekhez - közölte az erdőgazdaság az MTI-vel.