Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2018. Augusztus 09. 13:21, csütörtök | PR

Amire szükségünk lehet a ház körül

Amire szükségünk lehet a ház körül

Azok, akik nem csak gyerekként fordultak meg a nagyszülők háza körül, biztosan felfigyeltek rá, hogy milyen sok minden található, látszólagos cél nélkül a kertben, a sufniban vagy épp a pincében.

Ezzel egyáltalán nem azt szeretnénk mondani, hogy a nagyszüleink semmit sem dobtak ki, mert „hátha egyszer még jó lesz valamire”, hanem azt, hogy volt tapasztalatuk abban, hogy mi mindenre van szükség a ház körül: kannák, vödrök, hordók, tárolók... Akik kertes családi házban nőttek fel, azok is hasonlót tapasztalhattak.

A mai fiatalok

Ha először költözünk saját otthonba, akkor néhány hét vagy hónap után rá fogunk döbbenni, hogy mennyi láthatatlan munka van a ház vagy épp a lakás körül. Eddig talán a felmosó vödrön kívül nem is kellett máshoz vödör... Eddig.

Ha saját magunk szeretnénk elvégezni a ház körüli munkákat, sok mindenre lesz szükségünk. Annál kényelmesebb megoldás pedig nincs is, ha előtte az interneten körbe nézünk, és úgy választjuk ki a megfelelő eszközöket a primanet.hu weboldalról. Így megspóroljuk még az állandó szakáruházba járkálást is!

A kerti munkák

Az öntözéshez mindig jól jön, ha a locsolótömlőn kívül van kéznél locsolókanna is. Műanyag és fém kannát is választhatunk, ami éppen elég egy kisebb veteményes öntözéséhez, vagy az ablakpárkányon pompázó virágok locsolásához.

A vödör is jó szolgálatot tehet. Egy valamire való háztartásban mindenféle méretű, űrtartalmú változat megtalálható, mert sosem tudhatjuk, éppen mikor kell egy és mire. Nincs is annál idillibb, amikor a gyerekek a gyümölcsfáról abba szedik le az almát!

Hordókba remekül lehet az esővizet gyűjteni, de másfajta folyékony anyag tárolására is alkalmas a biztonsági előírásokat betartva. Ha pedig épp valamit javítani kell, jól jöhet egy habarcsdézsa is a háznál.

A vidéki báj

Ne feledkezzünk meg arról sem, hogy a lakberendezésben is megállja a helyét egy-egy klasszikusnak számító fém locsolókanna vagy fém vödör. A vidéki stílus reneszánszát éli. A kertünkben különleges helyet is elfoglalhatnak ezek a darabok, és akár még virágokat is ültethetünk bele, így még szebbé tehetik otthonunkat.

A ház körül mindig van teendő, sosem unatkozik az ember. Könnyítsük meg a dolgunkat azzal, ha mindig kéznél van, amire szükségünk lehet, ráadásul jó minőségben!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 22. 19:37, hétfő | PR

Indul a Nemzeti Faültetés Napja: Legyen Magyarország Európa legzöldebb országa!

2024. április 22-én, a Föld napján indítja útjára a 10 millió Fa országos közössége a Nemzeti Faültetés Napját

2024. Április 16. 10:59, kedd | PR

K&H: ennyivel emelkedett a gyerekinfláció

háromezer forint ma már nem elég két hamburgerre, két évvel ezelőtt még három is kijött ennyiből

2024. Március 06. 10:17, szerda | PR

K&H: a látvány mindent visz

az iskolások zöme értékelné, ha szakembertől hallana a pénzügyekről

2024. Március 06. 07:26, szerda | PR

Új számsorsjátékkal jelentkezik a Szerencsejáték Zrt. – Itt a Napi Mázli

Tíz évvel az Eurojackpot hazai megjelenése és közel húsz esztendővel a legutóbbi magyar fejlesztésű lottó bevezetése után új számsorsjátékkal jelentkezik a Szerencsejáték Zrt.