Városlista
2020. április 6, hétfő - Vilmos, Bíborka

Hírek

2020. Február 05. 18:32, szerda | PR

Áramszünet ellen is megoldást jelenthet a szünetmentes táp

Áramszünet ellen is megoldást jelenthet a szünetmentes táp

Derült égből villámcsapás. Konkrét és átvitt értelemben is ennyin múlhat elektromos eszközeink biztonsága, illetve adataink tárolása. Érdemes felkészülnünk a nem várt eseményekre.

Íme egy gazdaságos és megbízható megoldás az elektronikus vészhelyzetekre.

A hárombetűs biztonság

UPS. Sokan talán még nem is találkoztak ezzel a három betűvel, hacsak nem merültek el mélyebben a műszaki cikkek óceánjában. A megoldás: Uninterruptible Power Supply, vagyis szünetmentes tápegység. Elektronikus berendezéseink biztonságának záloga. Az áramkimaradások és a túlfesztültség sem jelenthet többé problémát. Manapság mindennapi életünk elképzelhetetlen a különböző technikai kütyük nélkül, melyek zöme árammal működik. Legyen szó szabadúszó vállalkozókról, kis- és nagyvállakozásokról, a minőségi áramellátás az áramvédelem biztosítása is egyre fontosabb az eszközeik és adataik biztonsága érdekében. Mik a lehetőségeink, mi alapján és milyen típusú szünetmentes tápot válasszunk a kínálatból?

Áramvédelmi alapok

Ha megelégszünk egy alapszintű védelemmel, a túlfeszültségvédők között érdemes böngésznünk. Kinézetre a megszokott elosztókat idézik, ám beépített mechanizmusuk túlfeszültség esetén kiold, ezzel védve eszközeinket a meghibásodástól. Ha szigorúan kategorizálunk, egy ilyen kiegészítő még nem sorolandó a szünetmentes tápok kategóriájához, hiszen nem rendelkezik saját akkumulátorral, amely az áramkimaradás alatt pótolná a feszültséget. Épp ezért, ha az asztali PC, NAS, nyomtató, router stb. folyamatos működését szeretnénk biztosítani, a kisebb áramszüneteket is áthidaló szünetmentes tápra lesz szükségünk.Mely típusra bízzuk eszközeinket?

Laikusként a termékpalettát vizsgálva azt hihetnénk, hogy szünetmentes és szünetmentes között leginkább árbeli (esetleg teljesítmény, kialakítás) különbség lehet. Ám nyilván más miatt is indokolt a sokszor több 10.000 forintos különbözet. A megoldás kulcsa rendkívül egyszerű: minél többet fizetünk – vélhetően – annál többféle elektromos zavar esetén szavatolja a biztonságot a tápegységünk. Lássunk tehát három jellemző típust:
● Standby: Bár az a legolcsóbb kategória, az áramellátás folyamatos nyomon követése már ezeknél a modelleknél is biztosított. Ha feszültségcsökkenést érzékel, azonnal kompenzál, otthonra, vagy kisebb irodákba gazdaságos, mégis megbízható opciót nyújt.

● Line interactive: Ezek a szünetmentes tápok már komolyabb feszültségkilengéssel is megbírkóznak (+/- 20%). Egy beépített feszültségszabályozónak köszönhetően megnövekedett élettartamra számíthatunk az olcsóbb modellekhez képest, így hosszútávon gazdaságosabb befektetés lehet.

● Online: A UPS-kínálat felső kategóriája az online, vagy dupla konverziós tápegység. Akár rossz minőségű áramellátással rendelkező hálózatok áramvédelmét is képes ellátni. Az online szünetmentes táp saját akkumulátoráról állítja elő az elektromosságot, ezzel biztosítva a folyamatos védelmet. Irodák és háztartások esetén nincs szükség ilyen mértékű teljesítményre (melyet ára is igazol), azonban érdemes a megfontolandó opciók közt említeni.

Ezek érdekelhetnek még

2020. Március 06. 15:07, péntek | PR

Müzliszelet házilag

A házi müzliszelet elkészítése tele van előnyökkel. Nem csak könnyedén készíthetünk finom és egészséges nassolnivalót, de a gyermekünkkel is kiváló közös időtöltés lehet.

2020. Március 05. 15:51, csütörtök | PR

Végre tavasz, és kinti sportok

Vége a visszaszámlálásnak, hogy elteljenek az utolsó téli napok is, végre nem kell vacogni, ha kimegyünk a szabadba.

2020. Március 02. 10:43, hétfő | PR

900 millió dolláros üzletet bíztak a magyar menedzserre

Szakonyi Andrást nevezték ki az információ- és dokumentumkezelésben világelső Iron Mountain európai, közel-keleti és afrikai (EMEA) üzletágának a vezetőjévé.

2020. Február 13. 11:59, csütörtök | PR

Új gasztroenterológiai szakrendelőt épített a Jánosik Kft.

Nyílt közbeszerzési eljáráson nyerte el a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórház gasztroenterológiai szakrendelőinek építését a Jánosik és Társai Kft.