Városlista
2020. július 4, szombat - Ulrik

Hírek

2020. Február 05. 18:32, szerda | PR

Áramszünet ellen is megoldást jelenthet a szünetmentes táp

Áramszünet ellen is megoldást jelenthet a szünetmentes táp

Derült égből villámcsapás. Konkrét és átvitt értelemben is ennyin múlhat elektromos eszközeink biztonsága, illetve adataink tárolása. Érdemes felkészülnünk a nem várt eseményekre.

Íme egy gazdaságos és megbízható megoldás az elektronikus vészhelyzetekre.

A hárombetűs biztonság

UPS. Sokan talán még nem is találkoztak ezzel a három betűvel, hacsak nem merültek el mélyebben a műszaki cikkek óceánjában. A megoldás: Uninterruptible Power Supply, vagyis szünetmentes tápegység. Elektronikus berendezéseink biztonságának záloga. Az áramkimaradások és a túlfesztültség sem jelenthet többé problémát. Manapság mindennapi életünk elképzelhetetlen a különböző technikai kütyük nélkül, melyek zöme árammal működik. Legyen szó szabadúszó vállalkozókról, kis- és nagyvállakozásokról, a minőségi áramellátás az áramvédelem biztosítása is egyre fontosabb az eszközeik és adataik biztonsága érdekében. Mik a lehetőségeink, mi alapján és milyen típusú szünetmentes tápot válasszunk a kínálatból?

Áramvédelmi alapok

Ha megelégszünk egy alapszintű védelemmel, a túlfeszültségvédők között érdemes böngésznünk. Kinézetre a megszokott elosztókat idézik, ám beépített mechanizmusuk túlfeszültség esetén kiold, ezzel védve eszközeinket a meghibásodástól. Ha szigorúan kategorizálunk, egy ilyen kiegészítő még nem sorolandó a szünetmentes tápok kategóriájához, hiszen nem rendelkezik saját akkumulátorral, amely az áramkimaradás alatt pótolná a feszültséget. Épp ezért, ha az asztali PC, NAS, nyomtató, router stb. folyamatos működését szeretnénk biztosítani, a kisebb áramszüneteket is áthidaló szünetmentes tápra lesz szükségünk.Mely típusra bízzuk eszközeinket?

Laikusként a termékpalettát vizsgálva azt hihetnénk, hogy szünetmentes és szünetmentes között leginkább árbeli (esetleg teljesítmény, kialakítás) különbség lehet. Ám nyilván más miatt is indokolt a sokszor több 10.000 forintos különbözet. A megoldás kulcsa rendkívül egyszerű: minél többet fizetünk – vélhetően – annál többféle elektromos zavar esetén szavatolja a biztonságot a tápegységünk. Lássunk tehát három jellemző típust:
● Standby: Bár az a legolcsóbb kategória, az áramellátás folyamatos nyomon követése már ezeknél a modelleknél is biztosított. Ha feszültségcsökkenést érzékel, azonnal kompenzál, otthonra, vagy kisebb irodákba gazdaságos, mégis megbízható opciót nyújt.

● Line interactive: Ezek a szünetmentes tápok már komolyabb feszültségkilengéssel is megbírkóznak (+/- 20%). Egy beépített feszültségszabályozónak köszönhetően megnövekedett élettartamra számíthatunk az olcsóbb modellekhez képest, így hosszútávon gazdaságosabb befektetés lehet.

● Online: A UPS-kínálat felső kategóriája az online, vagy dupla konverziós tápegység. Akár rossz minőségű áramellátással rendelkező hálózatok áramvédelmét is képes ellátni. Az online szünetmentes táp saját akkumulátoráról állítja elő az elektromosságot, ezzel biztosítva a folyamatos védelmet. Irodák és háztartások esetén nincs szükség ilyen mértékű teljesítményre (melyet ára is igazol), azonban érdemes a megfontolandó opciók közt említeni.

Ezek érdekelhetnek még

2020. Június 18. 14:31, csütörtök | PR

Nem engednek a minőségből

Évről évre, a legszigorúbb átvilágítást végzik el a Jánosik és Társai Kft.-nél. Idén, a járványhelyzet miatt különleges szabályokat betartva tartottak auditot a külső auditorok.

2020. Június 07. 11:27, vasárnap | PR

Higiéniai óvintézkedések koronavírus járvány idején való költözéshez

Költözködni minden időben stressz, de mikor még egy világjárvány is súlyosbítja a helyzetet, akkor rémálom. Hogyan gondoskodjunk róla, hogy a lehető legsterilebben menjen a költözködés? Mutatjuk!

2020. Június 07. 11:14, vasárnap | PR

Dolgoznék, de hol találok munkát?

A vírusválság óriási kihívások elé állította az egész világot, munkaadókat és munkavállalókat egyaránt. Nehéz most új munkát találni – de nem lehetetlen. Mutatjuk, hogy hol keresnek új munkatársakat!

2020. Június 07. 11:08, vasárnap | PR

Hogyan ne büntessenek meg az utakon?

Minden autós rémálma, hogy valamiért megbüntetik a forgalomban. Borsos ára lehet ugyanis a figyelmetlenségnek vagy véletlen hibának is. Mutatjuk a 3 leggyakoribb okot, amiért búcsút mondhat pénzének.