Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2019. Augusztus 08. 19:50, csütörtök | Helyi

Aratóversenyen a karcagi csapat

Aratóversenyen a karcagi csapat

Kiskunfélegyházán rendezték meg a Hármas Kerületek XV. Kézi Aratóversenyét, amelyen kimagasló eredményt ért el idén is a karcagi küldöttség.

A karcagi aratókat elkísért a versenyre Pánti Ildikó önkormányzati képviselő is. Mint Kálmán Imrénétől, az Aranykalász Baráti Kör elnökétől megtudtuk, a Hármas Kerületi - Jászság, Nagykunság - Kiskunság települései - Aratóversenyt a kapitányok tanácsa hozta létre 15 évvel ezelőtt.

A kiskunfélegyházi versenyen a karcagiak elméleti és gyakorlati tudásukról adtak számot.

A kézi aratást korhű eszközök használatával, népviseletbe öltözve végezte a csapat, melynek tagjai között voltak óvodások és nyugdíjasok is, e közben a búzatábla szélén az asszonyok megterítettek karcagi népi étkekkel és úgy várták a vendégeket.

A terítéken a hurka, a kolbász, a szalonna mellől nem hiányozhatott a jellegzetes karcagi ferdinánd sem. A közel 30 csapat közül a karcagiak arany fokozatú minősítést kaptak a zsűritől.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 09:00, vasárnap | Helyi

NEM KÉRÜNK A MIGRÁNSGETTÓBÓL

Jóváhagyta az Európai Parlament az EU új migrációs és menekültügyi paktumát, mely szerint elképzelhető, hogy akár Magyarországon is migránsgettók kerüljenek kialakításra.

2024. Április 27. 17:00, szombat | Helyi

PÁLINKÁSÜVEGGEL VERTE FEJBE-AGYZÚZÓDÁS LETT A VÉGE

Mezőtúron egy születésnapi összejövetel durvult el olyannyira, hogy a bulin résztvevő egyik férfi súlyos, életveszélyes sérülést szenvedett.

2024. Április 27. 15:00, szombat | Helyi

ROKKANTKOCSIST TÁMADOTT MEG

Felháborító eset történt városunkban. Egy rokkant kocsival közlekedő idős férfit raboltak ki a nyílt utcán.

2024. Április 27. 09:00, szombat | Helyi

BUSZMEGÁLLÓBAN ÉLESZTETTÉK ÚJRA

Egy 70 év körüli szolnoki nő hazafelé tartott, amikor minden előzmény nélkül, hirtelen összeesett a buszpályaudvaron, számolt be az esetről az Országos Mentőszolgálat Facebook-oldalán.