Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2023. Augusztus 09. 05:01, szerda | Helyi

ÁRTATLANNAK VALLOTTA MAGÁT

ÁRTATLANNAK VALLOTTA MAGÁT

Ártatlannak vallotta magát az előkészítő tárgyaláson a tomajmonostorai busz sofőrje.

Az 57 éves férfi vezette azt a járművet, amelyben egy négyéves kislány teste annyira felforrósodott, hogy három nappal az eset után életét vesztette.

A nyugalom megzavarására alkalmas híranyag következik.

Tomajmonostorán tavaly június hetedikén az iskolások leszálltak az őket a szomszédos településekről iskolába szállító buszról, amelyen már csak a négyéves Inez maradt. Őt az óvodához kellett volna vinni, ám a sofőr ott nem állt meg, hanem nyolc órakor egy parkolóba hajtott. A busz légtere ötven fokosra melegedett a forróságban. Mikor háromnegyed háromkor megtalálták a kislány, már negyven fokosnál is forróbb volt a teste. A gondos orvosi ellátás ellenére három nappal később életét vesztette.

A Tiszafüredi Járásbíróságon kezdődött el a tragédia előkészítő tárgyalása. Az ügyészség foglalkozás körében elkövetett, halált okozó gondatlan veszélyeztetéssel vádolja az autóbusz vezetőjét.


A vádhatóság egy év tíz hónap fogházban letöltendő szabadságvesztés kiszabását indítványozta. A vádlott- aki nem járult hozzá, hogy róla felvétel készülhessen- tagadta bűnösségét. Így a négyéves kislány halála ügyében tárgyalást kell tartani.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 19:07, vasárnap | Helyi

Ferdinánd nap

Ferdinánd napot tartott a Bengecseg Alapítvány a Gazdaházban. A megjelenteket Nagy Emese kuratóriumi elnök, valamint F. Kovács Sándor

2024. Április 28. 15:00, vasárnap | Helyi

DIGITÁLIS TÉMANAP

Digitális április. Számítástechnikai- informatikai témahét zajlott a Szent Pál Marista Általános Iskolában. A témahéten a diákok által legjobban várt program a digitális verseny volt.

2024. Április 28. 09:00, vasárnap | Helyi

NEM KÉRÜNK A MIGRÁNSGETTÓBÓL

Jóváhagyta az Európai Parlament az EU új migrációs és menekültügyi paktumát, mely szerint elképzelhető, hogy akár Magyarországon is migránsgettók kerüljenek kialakításra.

2024. Április 27. 17:00, szombat | Helyi

PÁLINKÁSÜVEGGEL VERTE FEJBE-AGYZÚZÓDÁS LETT A VÉGE

Mezőtúron egy születésnapi összejövetel durvult el olyannyira, hogy a bulin résztvevő egyik férfi súlyos, életveszélyes sérülést szenvedett.