Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2019. Április 16. 19:07, kedd | Helyi

ASZÁLYKÁROK ENYHÍTÉSE

ASZÁLYKÁROK ENYHÍTÉSE

Szakmai országjárásba kezd a Nemzeti Agrárkutatási és Innovációs Központ (NAIK), hogy átadják a gazdáknak azokat az új ismereteket, amelyekkel hatékonyan lehet csökkenteni az aszálykárokat így térségünkben is.

Teljesen kivédeni nem, de mérsékelni lehet az aszálykárokat például helyes agrártechnikával és alkalmazkodással.

Hozzátette, az utóbbi időszakban nem volt arra példa, hogy rögtön a vegetációs időszak elején ilyen súlyos aszály legyen, mint most.

Karcagon is elveszett a kalászos gabona, s azon belül a búza harmada, s a repcét is komoly károk érték. Ugyanakkor a szabadföldi zöldségeknél, mint például a borsónál is veszteség lesz.

Összességében 100-200 milliárd forintos veszteségre kell készülni, de egyelőre nem látni, hogy mi lesz a kukoricával, a napraforgóval, s más kultúráknál.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 12:50, péntek | Helyi

VÁDAT EMELT AZ ÜGYÉSZSÉG

A Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Főügyészség védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett emberölés bűntette miatt emelt vádat azzal a 45 éves szegedi férfivel szemben, aki 2022 novemberében megfojtotta az alvó feleségét.

2024. Április 19. 10:44, péntek | Helyi

A TŰZ MARTALÉKÁVÁ VÁLT AZ EGYEKI HÁZ

Kigyulladt és teljes terjedelmében kiégett egy hatvan négyzetméter alapterületű melléképület tetőtere Egyeken a Táncsics Mihály utcában.

2024. Április 19. 08:09, péntek | Helyi

Lakatlan ház födémszerkezete izzott Öcsödön

Beizzott egy száz négyzetméteres, lakatlan családi ház födémszerkezete mintegy ötven négyzetméteren csütörtök éjszaka Öcsödön, a Bercsényi Miklós soron.

2024. Április 18. 20:15, csütörtök | Helyi

Kutyás szépségversenyen keresik a Tisza-tó szépét a tiszafüredi Kutyás majálison

Második alkalommal rendezik meg a tiszafüredi kutyastrandon, a Mancsos Pancsolóban a Kutyás majálist május 1-jén, ahol egész nap kutyás és családi programokkal várják a gazdákat és az ebeket.