Városlista
2024. május 7, kedd - Gizella

Hírek

2016. Szeptember 12. 09:01, hétfő | Helyi

Átadták

Átadták

A Kiskulcsosi Általános iskola felújított tornaterem burkolatának átadása szombaton a karcagi és a törökszentmiklósi gyermek szivacskézilabdások mérkőzésével kezdődött, majd Futóné Szabó Margit tagintézmény-vezető köszöntötte a

Nagy Sándorné, a szülői közösség elnöke elmondta, amikor a novemberi jótékony bál bevételét a tornaterem burkolatának cseréjére ajánlották fel, nem gondolta, hogy alig tíz hónap alatt ez az álom a város és a sportegyesület összefogásával és pályázati segítséggel valóra válik.

- Egy olyan jelentős felújítással gazdagodott az iskola, amelyre méltán mondhatjuk, hogy szükség volt. Szolgálja a testnevelést, azt hogy a kézilabda sport Karcagon is kellő feltételekkel fejlődjön és a város is gazdagodik általa - hangsúlyozta avatóbeszédében dr. Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter, aki felidézte a tornaterem építésének kezdeteit a 80-as évek végétől, amikoris az akkori városi tanács és az iskola vezetése megpróbált erre lehetőséget keresni. Így kezdődhetett el az akkori építkezés, a tanács költségvetéséből, a szocialista brigádok és sok-sok társadalmi munkájával, az átadása már az új önkormányzat idején volt.


- 1990-ben az új önkormányzatiság első beruházás átadása volt ez. Én lehettem az, aki polgármesterként köszöntő beszédet mondhattam - sorolta a tárcavezető -, majd újabb alapítványi támogatással tantermeket alakítottak ki itt a tetőtérben. Az intézményben mindig volt kezdeményezőkészség, így sportpályák épültek, melyekhez volt tantestületi, önkormányzati és szülői összefogás. Később hasonló összefogás volt a város részéről a tanuszoda építésénél is. Ez is mutatja, hogy a város önkormányzata, közössége mindig fogékony volt a testnevelés, a sport iránt, fogékony volt arra, hogy ezt a közösségépítő erőt, ami itt, különösen a Nagykunságban fontos, mindig segítsük, kikanázzuk. Nagyon örülök annak, hogy a MKSZ, a szülök, a város összefogásával ez a beruházás megvalósult, s még komfortosabb lett. Kellemes sportsikereket kívánok, gratulálok a fejlesztéshez - hangzott el a tárcavezető beszédében.

- Mindig nagy örömmel jövök ebbe az iskolába, mert eddig itt csupa pozitív élmény ér - kezdte beszédét Dobos László polgármester. Alig egy éve, a fedett kerékpártároló átadást ünnepelhettük, s most újra itt vagyunk. Örömteli idejönni, mert látható, érezhető, hogy itt az iskolavezetés, a szülők, a szülői munkaközösség, a területen lakók milyen példamutatóan fognak össze és dolgoznak azért, hogy ez az oktatási intézmény folyamatosan szépüljön. Irigylésre méltó elnök asszony helyzete, hiszen pár hónappal ezelőtt gondoltak arra a munkaközösség tagjaival, hogy bált kellene szervezni a terem padozatának megszépítéséért, s lám ez mára meg is valósult. Így legyen minden elképzelésükkel a jövőben is - kívánta a városvezető, aki elmondta, az önkormányzat 1,6 millió forinttal segítette a mostani munkákat.

Szepesi Tibor, a körzet képviselője arról szólt, hogy amikor a Magyar Kézilabda Szövetség kiírta a pályázatot tornatermek felújítására, a kézilabda sportág oktatása, népszerűsítése érdekében a KSE az önkormányzat támogatásával pályázott a speciális burkolatra. Az elnyert támogatás, valamint a KSE és a város segítségével kiegészítve azt, sikerült közel hétmillióból egy speciális burkolatot lerakni, amely alkalmas a kézilabdához. Az iskolában az alsó tagozatban el is kezdődött szeptembertől ezen a szivacs kézilabda oktatása. - hangsúlyozta a képviselő,a ki izgalmas mérkőzéseket kívánt itt.

Címkék: kiskulcsos

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 20:16, hétfő | Helyi

Füstbe ment terv

A Szolnoki Járási Ügyészség költségvetési csalás bűntette miatt emelt vádat azzal a 45 éves mezőtúri férfival szemben, aki tiltott dohányterméket tartott magánál.

2024. Május 06. 14:17, hétfő | Helyi

RABLÁS TISZABURÁN

Nem érdemes értékeket követelve mást veréssel fenyegetni. A törvény szigorúan bünteti a rablás elkövetőit.

2024. Május 06. 13:46, hétfő | Helyi

PROGRAMAJÁNLÓ

Ingyenes jótékonysági koncertet ad Mága Zoltán Tiszafüreden

2024. Május 06. 11:44, hétfő | Helyi

Gépek égtek egy Jászberény melletti telephelyen

Tűz keletkezett szombat délután egy Jászberény külterületén található mezőgazdasági telephelyen.