Városlista
2020. február 26, szerda - Edina

Hírek

2019. Április 23. 13:15, kedd | Helyi

Átadták a Karcagi Rendőrkapitányság új épületét

Átadták a Karcagi Rendőrkapitányság új épületét

A miniszter elmondta, hogy az új épület, a magas elismertség azonban kötelez is.

Pintér Sándor belügyminiszter, Kovács Sándor országgyűlési képviselő, dr. Fazekas Sándor országgyűlési képviselő, Dobos László polgármester és Urbán Zoltán Jász-Nagykun-Szolnok megyei rendőrfőkapitány adta át a Karcagi Rendőrkapitányság épületét.

Urbán Zoltán köszöntőjében kiemelte, hogy az új objektumban modern informatikai és biztonsági rendszer, korszerű fűtés és ledvilágítás, fedett parkoló és kerékpártároló került kialakításra. Az udvaron a szolgálati kutyakenelek is helyet kaptak. A beruházás következtében a 80 fős állomány az eddigi három épület helyett egy modern, a kor szinvonalának megfelelő épületben végezheti mindennapi feladatait.

Dobos László városunk polgármestere várostörténeti pillanatnak nevezte az új épület megépítését, ahol a város és az állam fogott össze. A városvezető kiemelte, hogy az igazi kun akarat és kitartás eredményre vezetett, Karcag arculatába illeszkedő, XXI. századi épület készült el. A polgármester köszönetet mondott Pintér Sándor belügyminiszter úrnak, Urbán Zoltán rendőrfőkapitánynak, Karcag város képviselő-testületének, Kovács Sándor és dr. Fazekas Sándor országgyűlési képviselőknek, hogy támogatásukkal segítették a város újabb fejlődését.

dr. Fazekas Sándor országgyűlési képviselő felidézte, hogy 20 év kemény munkája ért most be. A beruházás befolyásolja a közgondolkodást, befolyásolja a rendőri munkát. A rendőrség a környék rangjához megfelelő épületben dolgozhat, amely modern üzenetet hordoz, méltóságot és erőt sugároz, amit a rendőrség is kifejez.

A Karcagi Rendőrkapitányság kimagasló eredményességi mutatókkal rendelkezik. Az itt élők 4,7-re értékelték a munkájukat, amely országos szinten is kimagasló. Pintér Sándor belügyminiszter köszönetét fejezte ki ezért a munkáért.

A miniszter elmondta, hogy az új épület, a magas elismertség azonban kötelez is. Az Önök által felügyelt területen nyújtaniuk kell a magasabb biztonságot az itt dolgozóknak és nyugalmat az itt élőknek, az itt lakóknak. Ne feledjék, a biztonság a rend az egyik legmagasabb társadalmi érték. Az egyéni és közösségi értékteremtésnek az alapja, előfeltétele.. E nélkül nincs értékteremtés. Az Önök munkája, az Önök eredményei nélkül nem tud fejlődni a közösség.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2020. Február 25. 19:17, kedd | Helyi

Csökkent az orvoshoz forduló betegek száma

Jász-Nagykun-Szolnok megyében 1052-en fordultak orvoshoz influenzaszerű tünetekkel 2020 nyolcadik hetében, azaz 13 százalékkal kevesebben, mint az azt megelőző héten.

2020. Február 25. 16:08, kedd | Helyi

TARTALMAS ÉV ÁLL A NÉPMŰVÉSZEK MÖGÖTT

A Nagykunsági Népművészek Egyesülete tartalmas évet tudhat maga mögött - tudtuk meg dr. S Kovács Ilona elnöktől, aki a tavalyi évet már végigvitte a civil szervezet élén.

2020. Február 25. 16:05, kedd | Helyi

HELYTÖRTÉNETI PÁLYÁZATOK

a Györffy Napokon és átadták a helytörténeti pályázat díjait is.

2020. Február 24. 17:12, hétfő | Helyi

GYÖRFFY NAPOK

...népviselet és népművészet körében végzett kutatásai alapján kiváló monográfiákat írt.