Városlista
2019. szeptember 22, vasárnap - Móric

Hírek

2019. Április 23. 13:15, kedd | Helyi

Átadták a Karcagi Rendőrkapitányság új épületét

Átadták a Karcagi Rendőrkapitányság új épületét

A miniszter elmondta, hogy az új épület, a magas elismertség azonban kötelez is.

Pintér Sándor belügyminiszter, Kovács Sándor országgyűlési képviselő, dr. Fazekas Sándor országgyűlési képviselő, Dobos László polgármester és Urbán Zoltán Jász-Nagykun-Szolnok megyei rendőrfőkapitány adta át a Karcagi Rendőrkapitányság épületét.

Urbán Zoltán köszöntőjében kiemelte, hogy az új objektumban modern informatikai és biztonsági rendszer, korszerű fűtés és ledvilágítás, fedett parkoló és kerékpártároló került kialakításra. Az udvaron a szolgálati kutyakenelek is helyet kaptak. A beruházás következtében a 80 fős állomány az eddigi három épület helyett egy modern, a kor szinvonalának megfelelő épületben végezheti mindennapi feladatait.

Dobos László városunk polgármestere várostörténeti pillanatnak nevezte az új épület megépítését, ahol a város és az állam fogott össze. A városvezető kiemelte, hogy az igazi kun akarat és kitartás eredményre vezetett, Karcag arculatába illeszkedő, XXI. századi épület készült el. A polgármester köszönetet mondott Pintér Sándor belügyminiszter úrnak, Urbán Zoltán rendőrfőkapitánynak, Karcag város képviselő-testületének, Kovács Sándor és dr. Fazekas Sándor országgyűlési képviselőknek, hogy támogatásukkal segítették a város újabb fejlődését.

dr. Fazekas Sándor országgyűlési képviselő felidézte, hogy 20 év kemény munkája ért most be. A beruházás befolyásolja a közgondolkodást, befolyásolja a rendőri munkát. A rendőrség a környék rangjához megfelelő épületben dolgozhat, amely modern üzenetet hordoz, méltóságot és erőt sugároz, amit a rendőrség is kifejez.

A Karcagi Rendőrkapitányság kimagasló eredményességi mutatókkal rendelkezik. Az itt élők 4,7-re értékelték a munkájukat, amely országos szinten is kimagasló. Pintér Sándor belügyminiszter köszönetét fejezte ki ezért a munkáért.

A miniszter elmondta, hogy az új épület, a magas elismertség azonban kötelez is. Az Önök által felügyelt területen nyújtaniuk kell a magasabb biztonságot az itt dolgozóknak és nyugalmat az itt élőknek, az itt lakóknak. Ne feledjék, a biztonság a rend az egyik legmagasabb társadalmi érték. Az egyéni és közösségi értékteremtésnek az alapja, előfeltétele.. E nélkül nincs értékteremtés. Az Önök munkája, az Önök eredményei nélkül nem tud fejlődni a közösség.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2019. Szeptember 20. 20:15, péntek | Helyi

Nagyon fontos számunkra Karcag

Az október 13-ai önkormányzati választások tétjét nem szabad lebecsülni - hangsúlyozta Varga Mihály pénzügyminiszter a Dérynében tartott lakossági fórumon.

2019. Szeptember 20. 18:23, péntek | Helyi

Karcagi rendőrök nyerték meg a versenyt

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság IV. alkalommal rendezte meg megyei bűnügyi technikusi versenyét Szolnokon.

2019. Szeptember 20. 17:58, péntek | Helyi

4. Magyar Klipszemle karcagi művésszel

4. Magyar Klipszemle karcagi művésszel, segítsünk Péternek ...

2019. Szeptember 20. 17:40, péntek | Helyi

FONTOS A REGGELI ÉTKEZÉS

A szakemberek szerint a legfontosabb étkezés a reggeli, amelynek energia-bevitelünk 20%-át kellene biztosítania.