Városlista
2024. június 21, péntek - Alajos

Hírek

2023. Június 06. 15:46, kedd | Helyi
Forrás: MTI

Átadták az AgroSprint Zrt. új gyorsfagyasztó üzemét Karcagon

Átadták az AgroSprint Zrt. új gyorsfagyasztó üzemét Karcagon

Európa legnagyobb fagyasztott csemegekukorica gyártóüzemét avatták fel

Olyan költségvetést kell készíteni, ami garantálja az ország biztonságát, megvédi a munkahelyeket, a családokat, a nyugdíjak értékét, miközben fenntartja a rezsivédelmet- ezt Varga Mihály pénzügyminiszter mondta Karcagon, ahol tíz hektáron Európa legnagyobb fagyasztott csemegekukorica-gyártó üzeme épül meg.

VARGA MIHÁLY, pénzügyminiszter: Csökkenteni fogjuk az államháztartás hiányát, három százalék alá. Csökkenni fog a magyar államadósság, 70 százalék alá, egészen pontosan 66,7 százalékra.

Varga Mihály kiemelte: a kormány mindig is hitt abban, hogy azokat kell támogatni, akik lehetőséget látnak ott, ahol mások a problémákat veszik észre. Az AgroSprint Zrt. eddigi működésével és több mint három évtizedes fejlődésével igazolja: megfelel ennek az elvnek - tette hozzá.


A magyar családok élelmiszerellátása nem függhet a külpiacoktól, az ország kitettségének csökkentését célozva a kormány kiemelten segíti új élelmiszeripari gyártókapacitások létrehozását - húzta alá jelezve: a mintegy 12 milliárd forintból megvalósult karcagi beruházás nem csupán a várost és a térséget, de a hazai ágazat egészét erősíti.

És mérsékelni fogjuk az inflációt is.

Már azon dolgozunk a jegybankkal közösen, hogy ebben az évben év végére egyszámjegyű legyen az infláció mértéke, jövőre pedig egy éves átlagban egy 6 százalékos szintre mérséklődjön.

Karcag, 2023. június 6. Szepesi Tibor (Fidesz-KDNP) polgármester beszédet mond az AgroSprint Zrt. új gyorsfagyasztó üzemének átadásán Karcagon 2023. június 6-án. A gyorsfagyasztott zöldségeket és gyümölcsöket gyártó vállalat mintegy 12 milliárd forintból valósította meg a beruházást. MTI/Czeglédi Zsolt

Karcag, 2023. június 6. F. Kovács Sándor fideszes országgyűlési képviselő beszédet mond az AgroSprint Zrt. új gyorsfagyasztó üzemének átadásán Karcagon 2023. június 6-án. A gyorsfagyasztott zöldségeket és gyümölcsöket gyártó vállalat mintegy 12 milliárd forintból valósította meg a beruházást. MTI/Czeglédi Zsolt

Karcag, 2023. június 6. Fülöp Gábor tulajdonos, igazgatósági elnök beszédet mond az AgroSprint Zrt. új gyorsfagyasztó üzemének átadásán Karcagon 2023. június 6-án. A gyorsfagyasztott zöldségeket és gyümölcsöket gyártó vállalat mintegy 12 milliárd forintból valósította meg a beruházást. MTI/Czeglédi Zsolt

Ezek érdekelhetnek még

2024. Június 21. 20:28, péntek | Helyi

Állásajánlatok

A Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Kormányhivatal Karcagi Járási Hivatal Foglalkoztatási Osztály aktuális állásajánlatai:

2024. Június 21. 10:38, péntek | Helyi

Októberben megkezdődhet a Szolnoki Törvényszék külső felújítása

Az Országos Bírósági Hivatal 2024. június 20-án kiírta a Szolnoki Törvényszék 1893-ban, Wagner Gyula építész tervei alapján épült,

2024. Június 21. 10:33, péntek | Helyi

Kamionnal ütközött egy autó Kunszentmárton-Kungyalunál

Összeütközött egy személygépkocsi, illetve egy dobozos tejet szállító nyerges vontató péntek reggel Kunszentmárton-Kungyalu térségében.

2024. Június 21. 10:30, péntek | Helyi

Tűz volt egy tiszafüredi szeméttelepen

Mintegy ezerötszáz négyzetméteren égett kommunális hulladék csütörtök délután egy Tiszafüred külterületén található hulladéklerakóban.