Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2023. Június 06. 15:46, kedd | Helyi
Forrás: MTI

Átadták az AgroSprint Zrt. új gyorsfagyasztó üzemét Karcagon

Átadták az AgroSprint Zrt. új gyorsfagyasztó üzemét Karcagon

Európa legnagyobb fagyasztott csemegekukorica gyártóüzemét avatták fel

Olyan költségvetést kell készíteni, ami garantálja az ország biztonságát, megvédi a munkahelyeket, a családokat, a nyugdíjak értékét, miközben fenntartja a rezsivédelmet- ezt Varga Mihály pénzügyminiszter mondta Karcagon, ahol tíz hektáron Európa legnagyobb fagyasztott csemegekukorica-gyártó üzeme épül meg.

VARGA MIHÁLY, pénzügyminiszter: Csökkenteni fogjuk az államháztartás hiányát, három százalék alá. Csökkenni fog a magyar államadósság, 70 százalék alá, egészen pontosan 66,7 százalékra.

Varga Mihály kiemelte: a kormány mindig is hitt abban, hogy azokat kell támogatni, akik lehetőséget látnak ott, ahol mások a problémákat veszik észre. Az AgroSprint Zrt. eddigi működésével és több mint három évtizedes fejlődésével igazolja: megfelel ennek az elvnek - tette hozzá.


A magyar családok élelmiszerellátása nem függhet a külpiacoktól, az ország kitettségének csökkentését célozva a kormány kiemelten segíti új élelmiszeripari gyártókapacitások létrehozását - húzta alá jelezve: a mintegy 12 milliárd forintból megvalósult karcagi beruházás nem csupán a várost és a térséget, de a hazai ágazat egészét erősíti.

És mérsékelni fogjuk az inflációt is.

Már azon dolgozunk a jegybankkal közösen, hogy ebben az évben év végére egyszámjegyű legyen az infláció mértéke, jövőre pedig egy éves átlagban egy 6 százalékos szintre mérséklődjön.

Karcag, 2023. június 6. Szepesi Tibor (Fidesz-KDNP) polgármester beszédet mond az AgroSprint Zrt. új gyorsfagyasztó üzemének átadásán Karcagon 2023. június 6-án. A gyorsfagyasztott zöldségeket és gyümölcsöket gyártó vállalat mintegy 12 milliárd forintból valósította meg a beruházást. MTI/Czeglédi Zsolt

Karcag, 2023. június 6. F. Kovács Sándor fideszes országgyűlési képviselő beszédet mond az AgroSprint Zrt. új gyorsfagyasztó üzemének átadásán Karcagon 2023. június 6-án. A gyorsfagyasztott zöldségeket és gyümölcsöket gyártó vállalat mintegy 12 milliárd forintból valósította meg a beruházást. MTI/Czeglédi Zsolt

Karcag, 2023. június 6. Fülöp Gábor tulajdonos, igazgatósági elnök beszédet mond az AgroSprint Zrt. új gyorsfagyasztó üzemének átadásán Karcagon 2023. június 6-án. A gyorsfagyasztott zöldségeket és gyümölcsöket gyártó vállalat mintegy 12 milliárd forintból valósította meg a beruházást. MTI/Czeglédi Zsolt

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 13:00, csütörtök | Helyi

KÖLTÉSZET NAPJA HAJDÚSZOBOSZLÓN

Sokan hitték azt, hogy vandálok jártak Hajdúszoboszlón, hiszen aki a főtéren végigsétált, mindenfelé összefirkált kirakatokat láthatott.

2024. Április 18. 11:00, csütörtök | Helyi

BALTÁVAL TÁMADT ISMERŐSÉRE

Emberölés bűntettének kísérlete miatt indítványozta a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Főügyészség egy 38 éves szolnoki férfi letartóztatását.

2024. Április 18. 09:00, csütörtök | Helyi

ENERGETIKAI FÓRUM BESENYSZÖGÖN

Energetikai Fórumot szervezett a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei önkormányzatok számára Besenyszögön az Energiaügyi Minisztérium.

2024. Április 17. 15:00, szerda | Helyi

HALÁLOS MOTORBALESET MEZŐTÚRNÁL

Árokba hajtott egy motoros a Mezőtúrt és Túrkevét összekötő út 20-as kilométerszelvényénél.