Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2019. Október 23. 16:04, szerda | Külföld
Forrás: Járai Judit, az MTI tudósítója jelenti:

Az Egyesült Államokban 46 tagállam csatlakozott a Facebookkal szembeni trösztellenes vizsgálathoz

Az Egyesült Államokban 46 tagállam csatlakozott a Facebookkal szembeni trösztellenes vizsgálathoz

Az Egyesült Államokban 46 tagállam csatlakozott a Facebookkal szembeni trösztellenes vizsgálathoz - jelentette be Letitia James, a vizsgálatot kezdeményező New York állam főügyésze kedden.

Közleményében Letitia James hangsúlyozta: a vizsgálathoz csatlakozó államok mindegyike "aggódik amiatt, hogy a Facebook kockára tehette felhasználói adatainak biztonságát, korlátozta a fogyasztók választási lehetőségeit és megemelte hirdetéseinek árait".

A vizsgálat - Letitia James szerint - elsősorban arra irányul, hogy meghatározzák, vajon a Facebook korlátozta-e a versenyt és kockáztatta-e a felhasználói adatbiztonságát.

Mark Brnovich, Arizona republikánus főállamügyésze szintén közleményben szögezte le: a közös cselekvéssel a tagállamok biztosíthatják, hogy a digitális platformok tiszteletben tartsák a felhasználók jogait és magánéletét, továbbá ne tanúsítsanak versenyellenes vállalati magatartást.

New York állam szeptember elején indította meg a vizsgálatot a Facebook ellen, s akkor még csak hét másik tagállam és a szövetségi főváros, Washington csatlakozott hozzá. A Facebook részvényeinek értéke akkor több mint két százalékkal esett is.

Will Castleberry, a vállalat tagállami és helyi politikáért felelős alelnöke közölte, hogy a cég "konstruktívan együttműködik" a vizsgálódó tagállamok ügyészeivel és "üdvözli" a párbeszédet a politikai döntéshozókkal is.

A vállalatóriás ellen egyébként nemcsak tagállami vizsgálat folyik, hanem az igazságügyi minisztérium és a Szövetségi Kereskedelmi Bizottság (FTC) is trösztellenes vizsgálatot folytat.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 06:00, csütörtök | Külföld

Ukrán rendőrség: Németországban találtak meg 161, Oroszország által elhurcolt ukrán gyermeket

Az ukrán rendfenntartóknak német kollégáikkal együttműködve sikerült azonosítaniuk 161 ukrán gyermeket Németországban, akiket Oroszország hurcolt el otthonukból - közölte az ukrán országos rendőrség szerdán Facebook-oldalán.

2024. Április 17. 13:40, szerda | Külföld

Ukrajnai háború - Az ukrán elnök aláírta a mozgósításról szóló új törvényt

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök aláírta kedden a mozgósítás, a katonai nyilvántartásba vétel és a katonai szolgálattal kapcsolatos egyes rendelkezések javításáról szóló törvényt

2024. Április 17. 13:39, szerda | Külföld

Mateusz Morawieczki: a migrációs paktum lehet az a dinamit, amely Európa közepén fog fel robbanni

A migrációs paktum lehet az a dinamit, amely Európa közepén fog fel robbanni, és ezért is olyan veszélyes - mondta Mateusz Morawiecki volt lengyel miniszterelnök kedden Brüsszelben.

2024. Április 15. 06:00, hétfő | Külföld

Kisebb földrengés volt Ausztriában

Kisebb földrengés volt vasárnap Ausztriában, a magyar határhoz közel eső térségben.