Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2024. Február 22. 09:34, csütörtök | Helyi
Forrás: Karcag TV

AZ ELSŐ NAPSUGARAK SOKAKAT KICSALOGATOTTAK A SZABADBA

AZ ELSŐ NAPSUGARAK SOKAKAT KICSALOGATOTTAK A SZABADBA

Ugyan nem volt az a tipikus kellemes tavaszias időjárás a Tisza-tónál, de az idei első napsugarak sokakat kicsalogattak a szabadba. A bátrabbak az erős szél ellenére is biciklire pattantak.

Februárban eddig minden nap meghaladta a csúcshőmérséklet az ilyenkor szokásosat, vagyis a havi átlaghőmérséklet már magasabb, mint a januári, ez is azt mutatja, hogy az évnek ezen időszakában már kifelé tartunk a télből. A Tisza-tó környékén is megpezsdült az élet. Voltak, akik az erős szél ellenére is hódoltak kedvenc hobbijuknak a kerékpározásnak. Igaz, rendesen megküzdöttek a nehéz időjárási körülményekkel.

Farkas Tibor
-Nagyon várjuk már a jó időt. Végül is ez most kerékpározásra megfelelő idő lenne csak voltak olyan szakaszok, ahol iszonyatos szembeszél volt, illetve oldalszél tehát voltak nehéz pillanatok, de különben nagyon jól éreztük magunkat. Ha a szelet nem számítjuk teljesen hibátlan időjárás volt.


A Tisza-környékét bejárva motorosokkal is találkozott stábunk, akik elmondták, az időjárásra nem lehet panasz, egyedül az óriási szél, ami hátráltatta őket a nap során.

Venter Tibor
-Már nagyon várjuk a jó időt és alig várjuk, hogy eljöjjön a tavasz és végre nyugodtan ki tudjunk jönni motorozni bár most is egy kicsit szeles azért de még ez elfogadható, a +8 10 fok már az a határ, amikor már elővesszük a gépeket is kicsit megmozgatjuk a járművet.


-Szinte minden hónapban lejövünk ide, mi debreceniek vagyunk tehát nincs messze. Leugrunk, nyáron gyakrabban, mert akkor le tudunk jönni fürödni. Ilyenkor egy kicsit élvezzük a napsütést.


Sokan rendszeresen ellátogatnak a Tisza-tóhoz, hiszen minden évszakban lenyűgöző látványt nyújt.

Kurgyis Miklós
-Gyönyörűen süt a nap és bár egy kicsit szeles az idő, de nagyon élvezhető és gyönyörű a táj.

Tóth Zsóka

-Örülünk neki, hogy süt a nap viszont én még korainak tartom ezt a felmelegedést, úgyhogy még várathatott volna magára.


Stábunk a forgatás idején olyan kirándulókkal is találkozott, akik kiskedvencüket hozták magukkal a Tisza-tóhoz, hogy ők is részesei lehessenek a napsütésnek.

Perecz Rozália

-Nagyon szép, nagyon jó idő van. Isteni jó kijönni kirándulgatni. Mindenkinek ajánlom. Ki kell jönni, ha már nincs tél akkor örüljünk a jó időnek.


-Mi Debrecenből jöttünk. Szeretünk kijönni itt jó kis kutyás pályák vannak, jó kis ügyességi pályák. Meg ugye a Tisza-tó az úgy gondolom, hogy mindenkinek kedvence.


Az időjárási előrejelzések szerint a februári tavasz továbbra is kitart. Aki teheti, használja ki.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 15:51, kedd | Helyi

Kerékpáros kompokat adtak át a Tisza-tó melletti Tiszaderzsen

Két kerékpáros kompot adtak át Magyarország második legnagyobb tava, a Tisza-tó melletti Tiszaderzsen.

2024. Április 23. 13:39, kedd | Helyi

Kerítés égett Kisújszálláson

Kigyulladt egy ingatlan kerítése hétfő éjszaka Kisújszálláson, a Petőfi utcában.

2024. Április 23. 12:38, kedd | Helyi

VÍZVISSZATARTÁSSAL KÉSZÜLNEK AZ ASZÁLYRA

A KÖTIVIZIG működési területén a medrekben, tározókban, holtágakban, halastavakban visszatartott, illetve tározott vízkészlet meghaladja a 298 millió köbmétert.

2024. Április 23. 11:30, kedd | Helyi

ELKAPTÁK A TISZABURAI DÍLERT

Egy 47 éves férfi helyi lakosoknak árulta a kábítószert. A rendőrök őrizetbe vették, a bíróság elrendelte a letartóztatását.