Városlista
2024. május 1, szerda - Fülöp

Hírek

2022. Augusztus 10. 05:00, szerda | Helyi

AZ ÚJ KERÉKPÁRÚTTAL ISMERKEDTEK A BRINGÁSOK

AZ ÚJ KERÉKPÁRÚTTAL ISMERKEDTEK A BRINGÁSOK

Az Ismerd meg az új kerékpárutat, tekerj a biztonságodért - címmel hirdettek kerékpáros bejárást a Bringaakadémia és az önkormányzat.

Az elmúlt időszakban több kerékpárút-szakasz épült a városban és meglévő kerékpárutakat is felújítottak.

Mint Nagy Zoltán, a Bringaakadémia képviseletében elmondta, az indulóknak öt ellenőrző pontot kell felkeresniük, ahol különböző kerékpáros ügyességi feladatokat kaptak a szervezőktől.

A nap célja egyrészt a családok körében a kerékpározás népszerűsítése volt, másrészt a megváltozott forgalmi rendek megismerése a kialakított kerékpárutak, kerékpársávokon a szabályos és biztonságos használat elsajátítása.

A szakember arra kéri a közlekedőket, figyeljék a kihelyezett KRESZ táblákat és még iskolakezdés előtt a gyerekekkel is menjenek végig a szülők a megváltozott útszakaszokon, hiszen van olyan útszakasz, ahol kerékpársávokat alakítottak ki, és nem teljes kerékpárút épült. Az ezen való közlekedésnek is megvannak a kerékpáros és autós szabályai - pl. a 1,5 méteres távtartás a biciklisek elhaladása mellett -, amit még a szünetben nem árt begyakorolni. Az autósokat is arra kéri a szakember, hogy ne megszokásból vezessenek, hiszen több útszakaszon rájuk vonatkozó új táblákat is kihelyeztek a kerékpárosok védelmében.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 01. 16:24, szerda | Helyi

A hazai vadállományunk egyedülálló nemzeti kincsünk

Teremtett világunk megőrzése közös kötelességünk, a természet rendjét pedig nem lehet megbontani, éppen ezért hárul kiemelkedően fontos szerep a felelős és tudatos vadgazdálkodásra

2024. Május 01. 15:00, szerda | Helyi

KALAPÁCCSAL TÁMADT AZ IDŐS EMBERRE

A Kunszentmártoni Járási Ügyészség vádiratot nyújtott be egy 22 éves cibakházi férfival szemben rablás bűntette és két rendbeli testi sértés büntette miatt.

2024. Május 01. 13:00, szerda | Helyi

MÉLTÓSÁG MEZEJE

A nárcisz a világon mindenütt a rákbetegek, a rákban haldoklókat gondozó szervezetek szimbóluma.

2024. Május 01. 07:00, szerda | Helyi

SZÉPÍRÓ VERSENY A SZENT PÁL MARISTA ÁLTALÁNOS ISKOLÁBAN

A Cigány hét keretein belül a hátrányos helyzetű gyermekek számára Szépíró versenyt rendeztek a Szent Pál Marista Általános Iskolában.