Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2021. Január 19. 11:37, kedd | Helyi

Baglyok a belvárosban

Baglyok a belvárosban

Városunkban a Görög Katolikus Templom mögötti fán fészkelő baglyokra lettek figyelmesek városunk lakói.

A madarak az évnek ebben az időszakában jelennek meg a településen és keresnek élelmet a fagyos, hideg időben. Látványuk szemet gyönyörködtető és felhívja a figyelmet élővilágunk sokszínűségére. A madarak az évnek ebben az időszakában jelennek meg a településen és keresnek élelmet a fagyos, hideg időben. Látványuk szemet gyönyörködtető és felhívja a figyelmet élővilágunk sokszínűségére.

A baglyok a többi madártól élesen elhatárolódó csoportot alkotnak. Külsejük alapján főleg a lappantyúakhoz hasonlítanak. Tollazatuk dús, puha, így méretük is nagyobbnak tűnik, mint valójában. Csüdjük is tollas, mely kevés madárfaj sajátossága. Külső lábujjuk a vetélőujj, mely előre és hátra is fordítható. Erős, kampós karmaik és horgas csőrük van, melyek egyértelműen a ragadozó életmód jelei. Főleg éjszaka aktív állatok

Táplálékukat konkrétan főleg cickányok, egerek és pockok alkotják

Fontos felhívni a parkoló autósok figyelmét arra, hogy a bagolyköpet veszélyes lehet a gépjárművek fényzésére ezért érdemes parkolás előtt körülnézni.

Címkék: bagoly, belváros

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 12:50, péntek | Helyi

VÁDAT EMELT AZ ÜGYÉSZSÉG

A Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Főügyészség védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett emberölés bűntette miatt emelt vádat azzal a 45 éves szegedi férfivel szemben, aki 2022 novemberében megfojtotta az alvó feleségét.

2024. Április 19. 10:44, péntek | Helyi

A TŰZ MARTALÉKÁVÁ VÁLT AZ EGYEKI HÁZ

Kigyulladt és teljes terjedelmében kiégett egy hatvan négyzetméter alapterületű melléképület tetőtere Egyeken a Táncsics Mihály utcában.

2024. Április 19. 08:09, péntek | Helyi

Lakatlan ház födémszerkezete izzott Öcsödön

Beizzott egy száz négyzetméteres, lakatlan családi ház födémszerkezete mintegy ötven négyzetméteren csütörtök éjszaka Öcsödön, a Bercsényi Miklós soron.

2024. Április 18. 20:15, csütörtök | Helyi

Kutyás szépségversenyen keresik a Tisza-tó szépét a tiszafüredi Kutyás majálison

Második alkalommal rendezik meg a tiszafüredi kutyastrandon, a Mancsos Pancsolóban a Kutyás majálist május 1-jén, ahol egész nap kutyás és családi programokkal várják a gazdákat és az ebeket.