Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2021. Június 16. 08:43, szerda | Helyi

BALLAGÁS

BALLAGÁS

A Karcagi Nagykun Református Általános Iskola is megtartotta ballagási ünnepségét. Az iskola udvarán tantermenként elbúcsúztak az alma matertől a végzősök, majd bevonultak a Református Nagytemplomba.

A ballagási istentisztelet Nt. Konczné Lehoczky Krisztina lelkész igehirdetésével kezdődőött
A három ballagó osztály tanulóit Takácsné Csikós Anikó igazgatóhelyettes mutatta be diák vetítésével. A 7. évfolyamos tanulók Demjén Ferenc Honfoglalás c. filmzenéjéből a Kell még egy szó című betétdallal köszönt el a ballagóktól Fazekas Noémi, Házi Boglárka, Nagy Lara, Szabó Zsófia, szólót énekelt Szabó Stefánia.
A ballagók is elköszöntek a fenntartó testülettől, az iskolavezetéstől, a pedagógusoktól és a diáktársaiktól. Arany János: Domonkos napra versrészletét Birizló Csenge adta elő. Pap Róbert Gabriel Faure: Pavane című művét fuvolán adta elő, zongorán kísérte Koppány Mária templomi orgonista.
Az iskolavezetés nevében Földváriné Simon Ilona igazgató köszönt el a diákoktól és szüleiktől

A református iskola nevelőtestülete egy dallal búcsúzott a nyolcadikosoktól. A 8. évfolyamos osztályfőnökök nevében Birizlóné Mészáros Anikó búcsúzott el a tanítványoktól, a ballagók pedig Koncz Zsuzsa dalával köszöntek el a szülőktől, hozzátartozóktól.
Az iskola zászlójára szalagot kötött a ballagók nevében: Péntek Renáta és Bereczki Zsolt Székely Éva énektanár orgonajátéka közben.
Ezután jutalmak átadása volt.
Alma-Mater-díjat vett át Nt. Konczné Lehoczky Krisztina lelkésztől a 8.a osztályból: Bereczki Zsolt, Birizló Csenge, Budai Zsanett Bettina, Csizi Zsuzsa, Kis Viktória, Kiss Zalán, Monori István Vajk, Orosz Rita, a 8.b osztályból:Csávás Nándor, Farkas Floransz, a 8.c osztályból: Fazekas Boglárka, Péntek Renáta, Pintér Kornél.
A Református Iskoláért emlékplakettet Földváriné Simon Ilona igazgatótól a 8.a osztályból: Farkas Réka, Kele Noémi, Kun Gréta, Pintér Nóra, Sóti Gábor Ákos, Szarka Orsolya, a 8.b osztályból: Horváth Levente, Pap Róbert, Szabó Fanni Réka, T. Szabó Ákos, Veres Mihály vette át.
Kiváló Sportoló-díjat Bánhegyesi Lili, Erdei Gergő, Nagy Sándor,Tóth Julianna,Tótkomlósi Csenge Kitti vehette át Orosz István testnevelőtől. A Kiváló néptáncos-díjat Poczók Zoltánnak Bíró Andrea, a Csillagrózsa néptánccsoport művészeti vezetője adta át.

Jutalomkönyvet vehetett át a 8.a osztályból Antal Ákos,Erdei Gergő, Fodor Zita Melinda, Földvári Petra, Hopka Tamás,Jancskár Lilla, Szabó Márta Júlia, Szűcs Marcell,Turterebesi Ábel, Vadai Roland György, a 8.b osztályból Balog András, Boruzs Lili, Erdei Jázmin, Kónya Csaba Zsolt, Kovács Vince Zétény, Poczók Zoltán,Rózsa Sándor György, a 8.c osztályból Galgovics Adél, Hajdu Viktória,Péter Dániel, Sándor Sára, Tardi Viktória Cintia, Tyukodi Marianna, Vincze Leila. A jutalomkönyveket átadja Földváriné Simon Ilona igazgató adta át.
A fenntartó, Karcagi Református Egyházközség, egy a gyülekezethez tartozó család adományából Péntek Renáta 8. c osztályos diák középiskolai tanulmányait 60 ezer forint adománnyal támogatta. Az adományt Nt. Konczné Lehoczky Krisztina lelkész adta át.

Címkék: #karcag tv, ballagás, refi

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 12:50, péntek | Helyi

VÁDAT EMELT AZ ÜGYÉSZSÉG

A Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Főügyészség védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett emberölés bűntette miatt emelt vádat azzal a 45 éves szegedi férfivel szemben, aki 2022 novemberében megfojtotta az alvó feleségét.

2024. Április 19. 10:44, péntek | Helyi

A TŰZ MARTALÉKÁVÁ VÁLT AZ EGYEKI HÁZ

Kigyulladt és teljes terjedelmében kiégett egy hatvan négyzetméter alapterületű melléképület tetőtere Egyeken a Táncsics Mihály utcában.

2024. Április 19. 08:09, péntek | Helyi

Lakatlan ház födémszerkezete izzott Öcsödön

Beizzott egy száz négyzetméteres, lakatlan családi ház födémszerkezete mintegy ötven négyzetméteren csütörtök éjszaka Öcsödön, a Bercsényi Miklós soron.

2024. Április 18. 20:15, csütörtök | Helyi

Kutyás szépségversenyen keresik a Tisza-tó szépét a tiszafüredi Kutyás majálison

Második alkalommal rendezik meg a tiszafüredi kutyastrandon, a Mancsos Pancsolóban a Kutyás majálist május 1-jén, ahol egész nap kutyás és családi programokkal várják a gazdákat és az ebeket.