Városlista
2024. május 18, szombat - Erik, Alexandra

Hírek

2024. Május 05. 15:00, vasárnap | Helyi
Forrás: karcag tv

BARÁTSÁGOS MÉRKŐZÉS

BARÁTSÁGOS MÉRKŐZÉS

Erdély szívéből, Székelykeresztúrról érkeztek vendégek a városunkba. Itt tartózkodásuk alatt részt vettek egy barátságos focimérkőzésen is.

Karcag és Székelykeresztúr testvérvárosi kapcsolata már több évtizedre vezethető vissza. Az erdélyi város kis küldöttsége rendszeresen jár Karcagra, településünk nagyobb rendezvényeire. Most is látogatást tettek városunkba, hogy megtekintséka főbb látnivalókat. A két település kis csapata egy jó hangulatú focimeccset is játszott.

Dr. Fazekas Sándor országgyűlési képviselő
-Önkormányzati képviselőkből, vállalkozókból, pedagógusokból álló csapat érkezett, akik a testvárosi kapcsolatnak is a részei, alkotói, és most éppen egy barátságos futballmeccsre került sor a karcagi játékosokkal. Ők szintén az önkormányzatnál, hivatalokban, illetve a közéletben, intézményeknél dolgoznak. Tegnapelőtt jöttek a keresztúri vendégeink, és holnap reggel fognak elmenni. Már több önkormányzaton keresztül nyúlik ez a kapcsolat, egészen pontosan 1992-ben kezdődött. Nagyon hasznos ez azért, mert a két város diákjai, kirándulócsoportjai, hivatalos delegációi megismerkedhetnek a települések nevezetességeivel és új kapcsolatokat építhetnek ki. Úgyhogy ez is a két település közötti sokoldalú kapcsolatrendszernek a része. Egy igen fontos és hasznos része.

Dr. Fazekas Sándor hozzátette, a székely vendégeknek megmutatták az épülő focistadiont, az újonnan átadott Karcag Kincse épületét, az ott kiállított Munkácsy- kiállítást, de kilátogattak a strandfürdőbe is, ami nagyon jó lehetőség volt a kikapcsolódásra és az ellazulásra, a közös témák megvitatására.

Simó Béla önkormányzati képviselő, Székelykeresztúr
- Mindig jó érzés ide jönni. Egy barátomat, amikor átjövök a határon mindig felhívom. Ő azt mondja, itthon vagy? Igen, itthon vagyunk, és ez egy jó érzéssel tölt el. Én részese voltam az első kiutazásoknak annak idején, hiszen a kóruson keresztül kezdődött ez a kapcsolat a Györffy és a Petőfi Sándor Iskola közt, és minden évben ott volt egy-egy utazás hol ide, hol pedig Székelyföldre. Elég gyakran jártunk ide, számos kapcsolatot létrehoztunk, így az örök nyugdíjasokkal is, akiket Kerekes Kati vezet, akkor a tűzoltókkal alakítottunk kapcsolatot.

Simó Béla hozzátette évről-évre, ahogy Karcagra érkezik, mindig rádöbben, hogy mennyit változik a város és milyen hatalmas fejlődésen megy keresztül. Megnézték az épülő focistadiont is, valamint Karcag legújabb látnivalóját is.

Simó Béla önkormányzati képviselő -Székelykeresztúr

-Hát, egyik legnagyobb élmény volt a csapatnak, hogy megnézzük a Sámándobot, illetve a Munkácsy kiállítást. Itt egy tárlatvezetés volt, az mindenkinek nagyon tetszett. Voltunk az Akácliget Gyógy- és Strandfürdőben is. Nekünk ez egy lehetőség, hiszen nálunk nincsenek ilyen gyógyvizek. Nagyon jól éreztük magunkat a fürdőben. Megnéztük a belvárost is, megnéztük a piacot is. Én szerettem volna megnézni a Györfi Sándorról elnevezett tárlatot is, de sajnos azt nem sikerült, majd a következő alkalommal.

Simó Béla elmondta, a két település kölcsönösen látogatja egymás nagyobb rendezvényeit. Biztos, hogy itt lesznek a Karcagi Birkafőző Fesztiválon, ők pedig szívesen látják majd vendégül a Keresztúri Napokon a karcagiakat.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 18. 16:29, szombat | Helyi

ELBALLAGTAK A SZENTANNAISOK

Idén sem maradhatott el a tradicionális gépes felvonulás, minden évben ezzel veszi kezdetét a Szentannai Sámuel Református Gimnázium, Technikum és Kollégium különleges ballagása.

2024. Május 18. 14:25, szombat | Helyi

VÁRMEGYEI VONÓS VERSENY

Negyedik alkalommal került megrendezésre a Karcagi Erkel Ferenc Alapfokú Művészeti Iskolában a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei vonósverseny. A megmérettetésre közel 50 gyermek nevezett.

2024. Május 18. 12:17, szombat | Helyi

IDÉN IS SOK ALKOTÁS SZÜLETETT

A Játszd újra kiállításra idén is sok alkotás készült. Ez a program nem csak a hulladék újrahasznosításáról, hanem az óvodás gyermekek tehetséggondozásáról is szól.

2024. Május 18. 10:02, szombat | Helyi

VÁROSUNK IS BEMUTATKOZOTT

Városunk is bemutatkozott a térség legnagyobb idegenforgalmi expóján, a Szolnoki Utazás és Szabadidő Kiállításon.