Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2023. November 14. 05:01, kedd | Helyi

BASEBALL ÜTŐVEL VERTE SZÉT AZ AUTÓT

BASEBALL ÜTŐVEL VERTE SZÉT AZ AUTÓT

Két kocsit is szétvert az a férfi, akit nem engedett be a rokona a házába Szolnokon.

Előszőr baseball ütővel ütötte családtagja munkahelyi autóját, majd amikor az ütő eltört, csavarkulccsal szétzúzta rokona másik kocsiját is. Azt ordibálta közben, hogy megöli a férfit, ha nem nyitja ki neki a kaput. A rongálással csaknem 6 millió forintos kárt okozott. Az őrjöngőt végül a sértett és egy szomszéd fékezte meg. Az esetről videó is készült.

Felfegyverkezve elkövetett magánlaksértés és garázdaság bűntette, rongálás bűntette és zaklatás vétsége miatt emelt vádat a Szolnoki Járási Ügyészség azzal a szolnoki férfivel szemben, aki egy családi vita miatt baseball ütővel és csavarkulccsal verte szét a hozzátartozója saját és munkahelyi gépkocsiját is.

A férfi 2022. augusztus 7-én, kora este, ittas állapotban megjelent a közeli hozzátartozói szolnoki házánál, ahová a köztük lévő családi konfliktus miatt az ott lakó idősebb férfi hozzátartozója nem akarta beengedni, őt távozásra szólította fel.
Ekkor a férfi egy baseball ütővel a ház előtt parkoló, a hozzátartozója használatában lévő munkahelyi gépjárműve bal visszapillantó tükrét leverte és szélvédőjét betörte, majd a ház kiskapujához ment, és az ott lakó férfit megöléssel fenyegetve próbálta meg ismét rávenni arra, hogy engedje be a házba. Eközben a kezében lévő baseball ütővel a kerítés kiskapujának kilincsét verte, majd a kerítésre is felmászott és megpróbált bejutni az ingatlanba, amit az ott lakó férfi testi erővel akadályozott meg.

Mivel a vádlott az ingatlanba nem tudott bejutni és a baseball ütő a nagy erejű ütésektől eltört, egy szerszámkulccsal a ház előtt parkoló másik, a hozzátartozója tulajdonában lévő személygépkocsi szélvédőjét, motorháztetőjét, visszapillantó tükreit, lámpáit szétverte, majd pedig a korábban már baseball ütővel megrongált gépjármű még sértetlen ablakát, lámpáit betörte, motorház tetejét összetörte.

Az idősebb férfi a gépjárművek további rongálásának megakadályozása érdekében
kiment az utcára, ahol a vádlott vele dulakodni kezdett azért, hogy az ingatlanba az
idősebb férfi belökésével bejusson. Ekkor az idősebb férfi segítségére sietett egy
közelben lakó férfi, akivel közösen sikerült a támadót már a kerítésen belül a földre
kényszeríteni, és ott tartani a rendőrök kiérkezéséig.

A megrongált gépjárművekben 4.392.200 forint, valamint 1.621.544 forint kár keletkezett.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 17:51, hétfő | Helyi

ELISMERÉSEK JÁSZ-NAGYKUN-SZOLNOK VÁRMEGYÉBEN

A rendőrség napja alkalmából rendőrök és rendvédelmi igazgatási alkalmazottak vehettek át jutalmat.

2024. Április 29. 13:39, hétfő | Helyi

Állásajánlatok

A Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Kormányhivatal Karcagi Járási Hivatal Foglalkoztatási Osztály aktuális állásajánlatai:

2024. Április 28. 19:07, vasárnap | Helyi

Ferdinánd nap

Ferdinánd napot tartott a Bengecseg Alapítvány a Gazdaházban. A megjelenteket Nagy Emese kuratóriumi elnök, valamint F. Kovács Sándor

2024. Április 28. 15:00, vasárnap | Helyi

DIGITÁLIS TÉMANAP

Digitális április. Számítástechnikai- informatikai témahét zajlott a Szent Pál Marista Általános Iskolában. A témahéten a diákok által legjobban várt program a digitális verseny volt.