Városlista
2024. május 7, kedd - Gizella

Hírek

2018. December 12. 08:45, szerda | Belföld
Forrás: mti

Baseballütővel okozott koponyatörést szeretője férjének – Elítélték

Baseballütővel okozott koponyatörést szeretője férjének – Elítélték

Nem jogerősen hat év börtönbüntetésre ítélt a Zalaegerszegi Törvényszék egy férfit kedden, aki baseballütővel nyílt koponyatörést okozott szeretője férjének - tájékoztatta a törvényszék szóvivője az MTI-t.

Bartalné Mentes Judit az előzményeket felidézve közölte: a vádlott 2017 nyarán szerelmi kapcsolatba került a sértett feleségével, a nő hozzá és a férfi másodrendű vádlottként szereplő édesanyjához költözött. A két férfi között emiatt feszült viszony alakult ki, a vádlott korábbi nézeteltérésük miatt háza felgyújtásával is megfenyegette a sértettet.

Egy napon a férj az ismerőseit vitte kocsival, amikor megpillantotta felesége szeretőjét az út szélén. Megállt, hogy szóvá tegye fenyegető üzeneteit, ez a szóváltás pedig dulakodásig fajult.

Amikor a férj visszaült a kocsiba és elindult, a vádlott anyja téglával betörte az autó szélvédőjét, veszélyeztetve ezzel a bent ülők testi épségét.

A sértett a kocsiból kiszállva visszaindult az asszonyhoz. A nő fia ekkor egy baseballütővel úgy fejbe ütötte haragosát, hogy az az árokba esett, és felkelni már nem tudott, életveszélyes nyílt koponyatörést szenvedett.

A bíróság előtt a vádlottak azt állították, hogy nem ők okozták a sérülést, hanem egy akkor éppen náluk tartózkodó ismerősük. Az asszony arra is rávette kiskorú gyermekét, hogy hazudjon a bíróságnak, vallja azt, hogy ő hajította a kocsi után a téglát.

Az anyjához hasonlóan büntetett előéletű férfira életveszélyt okozó testi sértés, kétrendbeli hamis vád, valamint zaklatás miatt hat év börtönbüntetést szabott ki a bíróság. Anyját közlekedés biztonsága elleni bűntett, hamis vád, továbbá kiskorú veszélyeztetésének bűntette miatt másfél év, két évre felfüggesztett szabadságvesztésre ítélték.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során