Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2012. Június 18. 05:00, hétfő | Külföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Bécsben már 5D-s mozifilmet vetítenek

Bécsben már 5D-s mozifilmet vetítenek

Új attrakcióval, 5D-s időutazással gazdagodott az osztrák főváros turisztikai kínálata.

A Time Travel Vienna keretében hatvan perc alatt kétezer év történelmét élhetik át az érdeklődők, miközben a saját bőrükön tapasztalják meg a középkori Bécset, a bálok hangulatát vagy a 2. világháborút.

Június eleje óta Ausztriában egyedülálló turistaattrakció várja a Bécsbe látogatókat: kétezer évet felölelő időutazás 5D mozival, a legmodernebb fény- és hangtechnikával, robotokkal és az élményt hitelessé tevő szaghatásokkal.

Az időutazás helyszíne a Michaelerkirchéhez tartozó szalvatoriánus kolostor pincerendszere, ahol négyezer múmia közvetlen szomszédságában tapasztalhatják meg az érdeklődők az osztrák főváros történelmét.

A hét termen át tartó Time Travel Vienna idegenvezetője egy szerzetes, aki először is Bécs történelmének mérföldköveibe avatja be a látogatókat. Az időutazás Krisztus előtt 200-ban, a római kori Bécsben, Vindobonában kezdődik, ahol Marcus Aurelius az utolsó éveit töltötte. Miután az időutazók részt vettek a császár temetési szertartásán, egy patkányinvázióval kísért pestisjárvány közepébe csöppennek, amit csatajelenetek követnek Bécs 1683-as török ostromából.

A második teremben a birodalmi Bécs áll a középpontban: a Sisiről, Ferenc Józsefről, Mária Teréziáról és Maximilian császárról mintázott viaszfigurák vicces társalgásából a résztvevők a Habsburg-család történetéről és a császári mindennapokról tudhatnak meg érdekes információkat.
A következő téma Bécs zenei élete és a bálok világa, amelyet a háború évei szakítanak meg. Az időutazók egy valódi légvédelmi bunkerben élhetik át Ausztria 1938-as Anschluss-ját, Németországhoz való csatolását, valamint egy légi riadót.

Levezetésként a látogatók egy virtuális hintóban ülve hajtathatnak el Bécs nevezetességei – a Hofburg, a Heldenplatz, a Staatsoper vagy a Prater – mellett, illetve felett. A bemutatók hétpercenként kezdődnek 32 résztvevővel, így naponta 2.400 látogató vehet részt az időutazáson. A show-k németül zajlanak, de további tíz nyelven lehet audioguide-okat is bérelni - derül ki a Compress ajánlójából.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:42, hétfő | Külföld

Nem hadászati nukleáris fegyverek bevetését imitáló hadgyakorlatot rendelt el az orosz elnök

Utasította az orosz fegyveres erők vezérkarát Vlagyimir Putyin orosz elnök, hogy készüljön fel egy olyan hadgyakorlatra, amelyen nem hadászati nukleáris fegyverek használatát fogják gyakorolni

2024. Május 02. 06:45, csütörtök | Külföld

Molotov-koktélt dobtak egy varsói zsinagógára

A gyanú szerint egy lengyel állampolgárságú fiatalember próbálta meg felgyújtani szerdán a Nozyk zsinagógát Varsóban, a politikai vezetők elítélték a történteket.

2024. Április 29. 17:26, hétfő | Külföld

Európai Autógyártók Szövetsége: sokkal több töltőpont szükséges az uniós klímacélok eléréshez

Az Európai Unióban évente a jelenleginél nyolcszor több elektromos járművek feltöltéséhez szükséges infrastruktúrát kell telepíteni 2030-ig az uniós klímasemlegességi célok eléréséhez

2024. Április 29. 17:24, hétfő | Külföld

Romlott áprilisban a gazdasági hangulat az euróövezetben és az EU-ban

Áprilisban a várt javulás helyett romlott a gazdasági hangulat az euróövezetben és az EU-ban az Európai Bizottság Gazdasági és Pénzügyi Főigazgatósága, a DG ECFIN (Directorate General for Economic and Financial Affairs) hétfői jelentése