Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2019. Szeptember 01. 09:40, vasárnap | Helyi

BEFEJEZŐDÖTT A ZÖLDFA ÚTI ÓVODA KORSZERŰSÍTÉSE

BEFEJEZŐDÖTT A ZÖLDFA ÚTI ÓVODA KORSZERŰSÍTÉSE

Európai Uniós forrás segítségével a Karcag Városi Önkormányzat befejezte a Zöldfa úti Óvoda korszerűsítését

Európai Uniós forrás segítségével a Karcag Városi Önkormányzat befejezte a Zöldfa úti Óvoda korszerűsítését, a TOP 1.4.1-15-JN1-2016-00016 pályázat keretén belül.

A Széchenyi 2020 a foglalkoztatás és az életminőség javítása családbarát, munkába állást segítő intézmények, közszolgáltatások fejlesztésével című pályázati kiírására benyújtott projekt 200,00 millió Forint 100 % -os vissza nem térítendő támogatásban részesült.

A Karcag, Zöldfa u. 32. alatti óvoda épületén teljeskörű korszerűsítést és felújítást végzett el a Karcag Városi Önkormányzat a hatályos és vonatkozó épületenergetikai rendelet előírásait figyelembe véve.


Az építészeti felújítási-korszerűsítési munkák keretében elvégezte többek között az épület hőveszteségének csökkentése érdekében a falak, a lábazat és a lapostető utólagos hőszigetelését, az azbesztcement tartalmú hullámpala tetőfedés cseréjét, a belső padló- és falburkolatok cseréjét, az akadálymentesítést is.


További, nem építészeti jellegű felújítási-korszerűsítési munkák között valósította meg a Karcag Városi Önkormányzat az elektromos hálózat és szerelvények felújítását, a kazáncserét, a fűtés- és a vízhálózat korszerűsítését, napkollektor beépítését.


Lecserélte a csoportszobák bútorzatait, óvodai melegítőkonyha berendezéseit. A fejlesztés eredményeként infokommunikációs eszközök beszerzésével segítette a nevelői testület fejlesztőmunkájának támogatását, továbbá a gyermekek részére képességfejlesztő játékokat szerzett be a kedvezményezett.
A fejlesztés elérte célját, amely hozzájárul a gyerekek sajátos igényű képességfejlesztéséhez, valamint a digitális kompetenciák fejlesztéséhez.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 12:50, péntek | Helyi

VÁDAT EMELT AZ ÜGYÉSZSÉG

A Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Főügyészség védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett emberölés bűntette miatt emelt vádat azzal a 45 éves szegedi férfivel szemben, aki 2022 novemberében megfojtotta az alvó feleségét.

2024. Április 19. 10:44, péntek | Helyi

A TŰZ MARTALÉKÁVÁ VÁLT AZ EGYEKI HÁZ

Kigyulladt és teljes terjedelmében kiégett egy hatvan négyzetméter alapterületű melléképület tetőtere Egyeken a Táncsics Mihály utcában.

2024. Április 19. 08:09, péntek | Helyi

Lakatlan ház födémszerkezete izzott Öcsödön

Beizzott egy száz négyzetméteres, lakatlan családi ház födémszerkezete mintegy ötven négyzetméteren csütörtök éjszaka Öcsödön, a Bercsényi Miklós soron.

2024. Április 18. 20:15, csütörtök | Helyi

Kutyás szépségversenyen keresik a Tisza-tó szépét a tiszafüredi Kutyás majálison

Második alkalommal rendezik meg a tiszafüredi kutyastrandon, a Mancsos Pancsolóban a Kutyás majálist május 1-jén, ahol egész nap kutyás és családi programokkal várják a gazdákat és az ebeket.