Városlista
2024. május 12, vasárnap - Pongrác

Hírek

2023. Augusztus 31. 12:06, csütörtök | Helyi

Befejeződött az Idősek Otthona konyhájának a fejlesztése

Befejeződött az Idősek Otthona konyhájának a fejlesztése

Az uniós támogatásból megvalósult projekt célja a szociális alapszolgáltatások minőségi infrastrukturális fejlesztése, a szolgáltatásokhoz való egyenlő esélyű hozzáférés megteremtése.

A Karcag Városi Önkormányzat 219.17 millió Ft vissza nem térítendő európai uniós támogatást nyert az „Idősek Otthona konyhájának fejlesztésére" TOP-4.2.1-15-JN1-2019-00030 pályázat keretein belül. Az elnyert támogatásból Karcag Városi Önkormányzat a tulajdonában lévő Idősek Otthona intézmény konyhájának fejlesztését valósította meg.

A Karcag Városi Önkormányzat a projekt megvalósítása során az Idősek Otthona 5300 Karcag, Horváth Ferenc utca 1. (Hrsz. 144) alatt található intézmény konyhájának a kor igényeinek megfelelő felújítását valósította meg.


Az uniós támogatásból megvalósult projekt célja a szociális alapszolgáltatások minőségi infrastrukturális fejlesztése, a szolgáltatásokhoz való egyenlő esélyű hozzáférés megteremtése.


A fejlesztés tartalmazta a főzőkonyha és a kiszolgáló helyiségek (raktárak) teljes felújítását, átalakítását, korszerű és energiatakarékos eszközök beszerzését, továbbá egy gépjármű került beszerzésre az ételszállításhoz.

A fejlesztés eredményeként megújul a szociális alapszolgáltatás, az épület felújításra került, olyan energiatakarékos berendezések és felszerelési tárgyak kerültek beépítésre, beszerzésre, amelyek hosszú távon az energia megtérüléséhez vezetnek. Stabillá válik az ételkiszállítás.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 11. 15:00, szombat | Helyi

IDÉN IS MEGRENDEZTÉK A SZAK-MA BÁLT

Idén is megrendezésre került a Szak-ma Bál Karcagon. A jótékonysági bálnak a Déryné Kulturális, Turisztikai, Sport Központ és Könyvtár adott helyet.

2024. Május 11. 08:36, szombat | Helyi

Megemlékezés A Városháza dísztermében

A Karcagi Városháza dísztermében dr. Pintér Zoltán Árpád önkormányzati képviselő , a Kováts Mihály Baráti Társaság Egyesület elnöke méltatta Fabriczy Kováts Mihályt

2024. Május 11. 07:00, szombat | Helyi

BEMUTATTÁK A KARCAG CYCLING TEAM-ET

Új szakosztállyal ismerkedhettek meg a karcagiak, de a hazai és a nemzetközi kerékpár-sport is. Hivatalosan is bemutatták a Karcag Cycling Team-et, amelynek első komoly megmérettetése az országúti magyar bajnokság.

2024. Május 10. 17:04, péntek | Helyi

Kováts 300

Magyarországon- szülővárosát leszámítva- alig ismerik a nevét, miközben az amerikai hadsereg a könnyűlovasság megteremtőjét megillető tisztelettel őrzi emlékét.