Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2017. Szeptember 28. 20:01, csütörtök | Helyi

BEMUTATKOZIK A BEREKFÜRDŐI VERESS ZOLTÁN ÁLTALÁNOS ISKOLA

BEMUTATKOZIK A BEREKFÜRDŐI VERESS ZOLTÁN ÁLTALÁNOS ISKOLA

Székely László, a berekfürdői Veress Zoltán Általános Iskola igazgatója arról számolt be, hogy hogyan indult iskolájukban a tanév.

136 fő diákkal és mintegy 12 pedagógussal kezdhette meg, évfolyamonként 1 osztállyal tanévét a bereki általános iskola.

Nagy várakozással tekintenek ez idei tanév elé, hiszen nagyon sok olyan önkormányzati és tankerületi pályázatuk van beadva, amely elnyerése esetén hatalmas fejlődés veheti kezdetét az iskolában.

Van már olyan nyertes pályázatuk, aminek nagyon örülnek az iskola dolgozói; így az infrastrukturális fejlesztést, beruházást lehetővé tevő, mintegy 60 millió forintos nyertes pályázat. Ennek költségvetésében aszfaltpálya kialakítása, gyülekezőtér létrehozása, bútorok kicserélése és energetikai korszerűsítést is tartalmaz. A megnyert összegből, amely 2020-ig biztosít az iskola számára plusz lehetőségeket, kirándulásokat, iskolán belüli foglalkozásokat is szervezhet a vezetés, amely eddig nem volt adott a szerény keretek miatt – nyilatkozta az igazgató.

Címkék: berekfürdő

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 15:00, péntek | Helyi

NAGYNAK TŰNT A BAJ

Nagynak tűnt a baj, azonban szerencsére nem járt súlyosabb sérülésekkel az a közlekedési baleset, amelynek részesei egy személyautó és egy követ szállító teherautó volt Kisújszálláson.

2024. Április 26. 13:00, péntek | Helyi

REJTÉLYES MACSKAMÉRGEZÉSEK SZOLNOKON

Ismeretlen elkövető mérgezi a macskákat az egyik szolnoki városrészben. A tetemeket ráadásul sok ember által látható helyen \"teszi közszemlére\". A rendőrség is nyomoz a felháborító ügyben.

2024. Április 26. 10:31, péntek | Helyi

Hármas baleset Kisújszállásnál

Összeütközött egy személygépkocsi és egy kisbusz csütörtök este a 4-es számú főúton, Kisújszállásnál.

2024. Április 26. 08:00, péntek | Helyi

TÁMADNAK A BÜDÖSBOGARAK

Büdös, kellemetlenséget okoz, emellett komoly kártevő is. Természetes ellensége alig van, így köszöni szépen, jól érzi magát Magyarországon.