Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2017. Szeptember 15. 08:27, péntek | Helyi
Forrás: KARCAG TV

BEREK VILÁG - VIZI VILÁG

BEREK VILÁG - VIZI VILÁG

Egy Kormányhatározat szerint 10 milliárd forint érkezik a következő években a Tisza-tó térségébe,

miután kiemelt turisztikai fejlesztési térséggé nyilvánították a Tisza-tavat Debrecennel, Hajdúszoboszlóval és Hortobággyal együtt. A pénzből a Berek Világ – Vízi Világ, Berekfürdő komplex turisztikai fejlesztése projekt 1, 5 milliárd forintot kap.

Molnár János polgármester hangsúlyozta, a gyógyvíz és az arra épülő szolgáltatások a legfontosabb eleme a fejlesztésnek. A település elképzeléseit a Magyar Turizmusügynökséggel is egyezteti, ők szabják meg az irányt, mert fontosnak tartják, hogy térséget egyben kell fejleszteni, hogy ne egymással párhuzamos attrakciók épüljenek. A fő vonal a gyógyászat fejlesztése lesz, valamint a fürdőbe olyan dolgokat megépíteni, ami régóta hiányzik. pl. a szaunavilág, de a belső tavon is szeretnének a horgászás mellett tanösvényt, erdei tornapályát is kialakítani, gondolva minden esetben a mozgássérültekre is.

Több mint 10 milliárd forint érkezik a Tisza-tó térségébe annak a közelmúltban megjelent Kormányhatározatnak köszönhetően, mely kiemelt turisztikai fejlesztési térséggé nyilvánította a Tisza-tavat Debrecennel, Hajdúszoboszlóval és Hortobággyal együtt. Berek Világ – Vízi Világ, Berekfürdő komplex turisztikai fejlesztése projekt 1, 5 milliárd forintot kap.

Molnár János polgármestertől megtudtuk, a település komplex turisztikai fejlesztése elsősorban a meglévő gyógyászati szolgáltatásokhoz kapcsolódó élményelemeket és rekreációs szolgáltatások körét bővíti ( szórakoztató centrum, rekreációs és wellness szolgáltatások) is szerepelnek a tervek között.

Címkék: berekfürdő, karcag tv

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 15:00, csütörtök | Helyi

VISSZATARTOTTA A BETÖRŐT

Az éj leple alatt, egy családi ház ablakán keresztül surrant be egy ingatlanba egy helyi férfi Kunmadarason, abban a reményben, hogy amíg a bent lakók alszanak, addig ő viszi az értékeket.

2024. Április 18. 13:51, csütörtök | Helyi

HOROGRA AKADTAK

Két napon is tiltott módszerrel halászókat fogtak a vízirendészek és hivatásos halőrök Tiszasüly külterületén. A rendőrök összesen hét férfit hallgattak ki gyanúsítottként.

2024. Április 18. 13:00, csütörtök | Helyi

KÖLTÉSZET NAPJA HAJDÚSZOBOSZLÓN

Sokan hitték azt, hogy vandálok jártak Hajdúszoboszlón, hiszen aki a főtéren végigsétált, mindenfelé összefirkált kirakatokat láthatott.

2024. Április 18. 11:00, csütörtök | Helyi

BALTÁVAL TÁMADT ISMERŐSÉRE

Emberölés bűntettének kísérlete miatt indítványozta a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Főügyészség egy 38 éves szolnoki férfi letartóztatását.