Városlista
2024. május 1, szerda - Fülöp

Hírek

2021. Augusztus 04. 15:36, szerda | Helyi

BERUHÁZÁSOK A KARCAGI IPARI PARKBAN

BERUHÁZÁSOK A KARCAGI IPARI PARKBAN

Varga Nándorral, a Karcagi Ipari Park Kft. ügyvezető igazgatójával beszélgettünk a most zajló fejlesztésekről, a járda építésről, a napelem parkokról és az üzembővítésekről.

Évek óta tervezték, de most jutottak oda, hogy megépítsék azt a járdát, ami arra alkalmas, hogy a vasúti aluljárótól az ipari területet rendes körülmények között megközelíthető legyen, így nem kell 2-3 kilométert kerülnie az itt dolgozóknak.

A 4-es útnál a körforgalomtól Szolnok felé, jobbra 150 méteres távolságra út rekonstrukciót hajtottak végre, megerősítették a lehajtó utat, hogy az ott épülő napelem parkot meg tudják a járművek közelíteni.
E mellett magán beruházásban készül még az ipari parkban másik két napelem park is, amiből egy az E-hullhoz kapcsolódik. Ugyancsak az üzemhez egy új rész is készül, ahol a purhabot hasznosítják majd helyben. Ezt jelenleg pénzért szállítják el Ausztriába megsemmisítésre.
Egy magyar szabadalom kapcsán Karcagon fogják feldolgozni, útszegélyt, járdaszegélyt és egyéb dolgokat állítanak majd elő.
Épül egy 1700 négyzetméteres csarnok, fele szociális rész és iroda, a másik fele a gyártócsarnok lesz. Mögötte egy 3700 négyzetméteres fedett terület épül, ahol első időszakban raktároznak majd, később ott szeretnék bővíteni a gyártást.

A járdának és az útrekonstrukciónak most lesz a műszaki átadása, a napelem park elkészülte szeptember elejére, végére várható.
A purhab feldolgozóüzem november 30-ig készül el. várható és 20-22 főnek ad majd munkát induláskor.

A petpalack-feldolgozó üzemet a Recipet Kft.-től megvásárolta a Greenpet Kft., megkérték az önkormányzattól az üzembe helyezést, hamarosan kezdik az üzem rekonstrukcióját, majd az indítását.
A Penny Logisztikai Központ is építkezik, az új csarnokból a kelet-magyarországi boltokat fogja majd még jobban ellátni innen.

Eddig a föld felszínén, illetve alatta zajlottak a beruházások, s most már látványosan, a föld felett tartanak az építési munkákkal minden területen.
A volt Téglagyár területén lévő ipari parki terület hasznosításáról a titoktartási kötelezettség miatt csak annyit, tudunk elmondani, hogy tárgyalások vannak. Az önkormányzat és országgyűlési képviselőink folytatnak tárgyalásokat egy üzem ide telepítéséről.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 01. 16:24, szerda | Helyi

A hazai vadállományunk egyedülálló nemzeti kincsünk

Teremtett világunk megőrzése közös kötelességünk, a természet rendjét pedig nem lehet megbontani, éppen ezért hárul kiemelkedően fontos szerep a felelős és tudatos vadgazdálkodásra

2024. Május 01. 15:00, szerda | Helyi

KALAPÁCCSAL TÁMADT AZ IDŐS EMBERRE

A Kunszentmártoni Járási Ügyészség vádiratot nyújtott be egy 22 éves cibakházi férfival szemben rablás bűntette és két rendbeli testi sértés büntette miatt.

2024. Május 01. 13:00, szerda | Helyi

MÉLTÓSÁG MEZEJE

A nárcisz a világon mindenütt a rákbetegek, a rákban haldoklókat gondozó szervezetek szimbóluma.

2024. Május 01. 07:00, szerda | Helyi

SZÉPÍRÓ VERSENY A SZENT PÁL MARISTA ÁLTALÁNOS ISKOLÁBAN

A Cigány hét keretein belül a hátrányos helyzetű gyermekek számára Szépíró versenyt rendeztek a Szent Pál Marista Általános Iskolában.