Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2023. Június 15. 05:01, csütörtök | Helyi

BETÖRŐK RENDŐRKÉZEN

BETÖRŐK RENDŐRKÉZEN

A jászberényi rendőrök őrizetbe vettek két helyi férfit, akik az elmúlt hónapokban több vagyon elleni bűncselekményt követtek el Jászberényben.

https://www.police.hu/hu/hirek-es-informaciok/legfrissebb-hireink/bunugyek/orizetben-a-duo

Bejelentés érkezett a rendőrségre, miszerint ismeretlenek behatoltak egy jászberényi ingatlanba, majd onnan televíziót, karórát és segédmotoros kerékpárt tulajdonítottak el 400.000 forint értékben.

Szintén ugyanezen napon érkezett bejelentés arról, hogy egy másik jászberényi ingatlanba is jogtalan behatolás történt. Onnan egy táskát loptak el, melyben személyes iratok, bankkártya és mobiltelefon voltak. A bűncselekményt követően a bankkártyával megkíséreltek vásárolni egy helyi boltban, sikertelenül.

A jászberényi rendőrök a bejelentést követően adatgyűjtést végeztek, melynek eredményeképpenlátókörükbe kerültek a feltételezett elkövetők. A 33 éves férfit és 25 éves társátelfogták a jászsági rendőrök. A duó tagjait a nyomozók gyanúsítottként kihallgatták, majd őrizetbe vételükről határoztak és előterjesztést tettek letartóztatásuk indítványozására. A nyomozás során, több helyszínen is kutatást tartottak a rendőrök, ahol több tárgyi bizonyítékot is megtaláltak és lefoglaltak.

A jogsértők nem voltak ismeretlenek a rendőrök előtt, megállapították, hogy mindkettejük ellen van már folyamatban nyomozás. A büntetőeljárások egyesítését követően a 33 éves terheltet 2 rendbeli lopás vétség, 2 rendbeli lopás bűntett és 2 rendbeli információs rendszer felhasználásával elkövetett csalás bűntett elkövetésével, társát 2 rendbeli lopás vétség, és 1 rendbeli lopás bűntett elkövetésével gyanúsítja a nyomozóhatóság.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 01. 16:24, szerda | Helyi

A hazai vadállományunk egyedülálló nemzeti kincsünk

Teremtett világunk megőrzése közös kötelességünk, a természet rendjét pedig nem lehet megbontani, éppen ezért hárul kiemelkedően fontos szerep a felelős és tudatos vadgazdálkodásra

2024. Május 01. 15:00, szerda | Helyi

KALAPÁCCSAL TÁMADT AZ IDŐS EMBERRE

A Kunszentmártoni Járási Ügyészség vádiratot nyújtott be egy 22 éves cibakházi férfival szemben rablás bűntette és két rendbeli testi sértés büntette miatt.

2024. Május 01. 13:00, szerda | Helyi

MÉLTÓSÁG MEZEJE

A nárcisz a világon mindenütt a rákbetegek, a rákban haldoklókat gondozó szervezetek szimbóluma.

2024. Május 01. 07:00, szerda | Helyi

SZÉPÍRÓ VERSENY A SZENT PÁL MARISTA ÁLTALÁNOS ISKOLÁBAN

A Cigány hét keretein belül a hátrányos helyzetű gyermekek számára Szépíró versenyt rendeztek a Szent Pál Marista Általános Iskolában.