Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2012. Szeptember 07. 05:00, péntek | Külföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Bezuhant a Nokia, kilőtt a Facebook

Bezuhant a Nokia, kilőtt a Facebook

Nem volt határozott irány a tőzsdéken. Az EKB bejelentéseivel kapcsolatos pozitív várakozások azonban egyelőre még megakadályozták a nagyobb mértékű korrekciót.

Nagyot zuhant, szám szerint 13 százalékot a Nokia papírja, miután bemutatta új okostelefonjait, a Lumia 920-as és 820-as modelleket. Ezekkel akarja felvenni a versenyt az Apple-el és a Samsunggal.

Közben a Facebook részvényei csaknem 5 százalékos pluszban zártak, miután kiderült, Mark Zuckerberg a következő 1 évben nem kívánja eladni részvényeit. Egyébként októberben a bennfentesek újabb köre kap lehetőséget arra, hogy az elsődleges részvénykibocsátás óta először eladjon részvényeket, de az alapító ígérete azt jelenti, hogy jelentős mennyiségű részvény még nem kerül piacra, így csökkenhetnek a félelmek a Facebook részvények további jelentős gyengülésével kapcsolatban – mondta Somi Andrást, a KBC Equitas vezető elemzője a Gazdasági Rádiónak.

A nyersanyagárak felfelé tartanak, az amerikai könnyűolaj ma reggelre 95 dollár fölé került, a Brent jegyzése 113 dollár környékén áll. Nagyot drágult az arany is, sikerült elérni az 1700 dolláros unciánkénti árat.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 06:00, csütörtök | Külföld

Ukrán rendőrség: Németországban találtak meg 161, Oroszország által elhurcolt ukrán gyermeket

Az ukrán rendfenntartóknak német kollégáikkal együttműködve sikerült azonosítaniuk 161 ukrán gyermeket Németországban, akiket Oroszország hurcolt el otthonukból - közölte az ukrán országos rendőrség szerdán Facebook-oldalán.

2024. Április 17. 13:40, szerda | Külföld

Ukrajnai háború - Az ukrán elnök aláírta a mozgósításról szóló új törvényt

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök aláírta kedden a mozgósítás, a katonai nyilvántartásba vétel és a katonai szolgálattal kapcsolatos egyes rendelkezések javításáról szóló törvényt

2024. Április 17. 13:39, szerda | Külföld

Mateusz Morawieczki: a migrációs paktum lehet az a dinamit, amely Európa közepén fog fel robbanni

A migrációs paktum lehet az a dinamit, amely Európa közepén fog fel robbanni, és ezért is olyan veszélyes - mondta Mateusz Morawiecki volt lengyel miniszterelnök kedden Brüsszelben.

2024. Április 15. 06:00, hétfő | Külföld

Kisebb földrengés volt Ausztriában

Kisebb földrengés volt vasárnap Ausztriában, a magyar határhoz közel eső térségben.