Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2022. Február 11. 06:40, péntek | Helyi

BIOLÓGIA KÉMIA SZAKRA KÉSZÜL PANDUR LÁSZLÓ

BIOLÓGIA KÉMIA SZAKRA KÉSZÜL PANDUR LÁSZLÓ

Pandur Lászlóval, a Györffy István Katolikus Általános Iskola nyolcadikosával beszélgettünk arról mit is kapott a Györffytől az elmúlt nyolc év alatt.

Rengeteg baráttal, ismerettel, élménnyel, nagyon jó közösségekkel találkozott itt, nagyon kevés negatív élménye volt és nagyon jó tanárokat ismert meg - foglalta össze tömören nyolc évét Laci.

Legnehezebb tantárgy számára eleinte a fizika, kémia volt, de mára ezeket is szereti.
Debrecenbe, a Tóth Árpád Gimnáziumba szeretne menni, biológia-kémia szakra.
A biológia a kedvenc tantárgyam, azzal szeretne foglalkozni. Nagyon szeret a természetbe járni, bármilyen állatot képes órákig is nézni, az állatkertekbe is előszeretettel jár. Kutyája és macskája már volt, most nagyon szeretne egy kaméleont. Úgy érzi képes lenne gondozni, bár néha kicsit szétszórt - ez is inkább a hangulatától függ és nem a tanulásra vonatkozik, mert abban szorgalmas.

A debreceni gimnáziumot nagyon várja, több osztálytársával készül oda, így biztos, hogy ismerni fog pár embert.

A központi felvételire - ami a sulihoz kell - az utóbbi pár hónapban nagyon sokat tanult. Naponta négy-öt feladatlapot oldott meg, fél kicsit a feladatoktól, hogy mert néha kapkod és akkor pontatlanul oldhat meg valamit.
Matematikánál jöhetne a szögszámítás, de a szöveges feladatok nem a kedvencei.
Nem magába húzódó ember, szeret a középpontban lenni az osztályban, ha a viccről van szó, bár mostanában inkább a tanulásra volt csak ideje a focira, zenehallgatásra kevesebb jutott.

Év végéig angol nyelv középfokú nyelvvizsgára készül, ősztől mellé az olaszt vagy a spanyolt tanulná.

Szereti a kémiai kísérleteket is, de csak az iskolában, otthon a garázsban nem.
15 év múlva radiológusnak képzeli el magát, de hogy mit hoz az élet, azt nem tudja.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 05. 15:00, vasárnap | Helyi

BARÁTSÁGOS MÉRKŐZÉS

Erdély szívéből, Székelykeresztúrról érkeztek vendégek a városunkba. Itt tartózkodásuk alatt részt vettek egy barátságos focimérkőzésen is.

2024. Május 05. 09:00, vasárnap | Helyi

TÁNCHÁZ A MARISTÁSOKNÁL

A cigánytánc alapjaival ismerkedhettek meg a diákok a Szent Pál Marista Általános Iskolában a cigányhét záróprogramján. A következő percekben önök is betekintést nyerhetnek a jó hangulatú táncházba.

2024. Május 04. 15:00, szombat | Helyi

JÓTÉKONYSÁGI BÁLT RENDEZTEK

Az idei a Kátai Bál jótékonyságból befolyt bevételeit a kórház biztonságos betegellátáshoz szükséges eszközök beszerzésére fordítják.

2024. Május 04. 07:00, szombat | Helyi

ÁTADTÁK A GYÓGYSZERTÁR ÉPÜLETÉT

Újra helyben vásárolhatnak gyógyszereket a tiszaburaiak. Átadták ugyanis a településen a gyógyszertárat. Az épület átadása ünnepélyes keretek között zajlott.