Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2019. Március 27. 20:12, szerda | Helyi

BIRKAFŐZŐ FESZTIVÁL XXI. ALKALOMMAL

BIRKAFŐZŐ FESZTIVÁL XXI. ALKALOMMAL

A nyári rendezvények szervezése már javában zajlik, idén is színes programokkal várják az érdeklődőket a Birkapörkölt fővárosába.

A Birkafőző Fesztivál és a Nagykunsági Kulturális Napok vonzza a legtöbb turistát Karcagra, de a többi városi rendezvényt is egyre több turista látogatja. A nyári rendezvények szervezése már javában zajlik, idén is színes programokkal várják az érdeklődőket a Birkapörkölt fővárosába.

Városunkban a legnagyobb turisztikai vonzerővel a Birkafőző Fesztivál bír, amely immáron 21. alkalommal kerül megrendezésre 2019. június 28-án és 29-én. Szepesi Tibor elmondta, hogy hagyományos programokkal várják az érdeklődőket, de idén is számos újdonság színesíti majd a fesztivált.

- Ebben az évben pénteken a Bikini zenekar koncertezik majd a Kálvin úti színpadon, szombaton pedig egy két órás nagykoncert erejéig a Neoton Família lép fel nálunk Karcagon.

Idén több újdonság lesz a fesztiválon, amely a zenei kínálatban hoz majd újdonságot és még több érdeklődőt vonz ide a városba. Az újításokkal még szélesebb közönséget szeretnének megszólítani.

Tavaly több mint 500 birkatest főtt és fogyott el a fesztiválon. Az érdeklődés már most nagy, de a főszervező elmondta, hogy lehet még jelentkezni a főzőversenyre.

Szepesi Tibor kiemelte, hogy egyre többen szeretnék megkóstolni a hungarikum birkapörköltet, ezért azon dolgoznak, hogy egész nap kapható legyen a híres karcagi birkapörkölt.

A nyár másik nagy rencezvénye az augusztusban megrendezésre kerülő Nagykunsági Kulturális Napok. A szervezés már javában zajlik, a hagyományos népi és sport programok mellett fellép majd a Szolnoki Szimfonikus Zenekar és lesz tűzijáték is.

Szepesi Tibor elmondta, hogy számos program még szervezés alatt van, így a nyár ismét programokban gazdag lesz Karcagon.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 11:00, csütörtök | Helyi

BALTÁVAL TÁMADT ISMERŐSÉRE

Emberölés bűntettének kísérlete miatt indítványozta a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Főügyészség egy 38 éves szolnoki férfi letartóztatását.

2024. Április 18. 09:00, csütörtök | Helyi

ENERGETIKAI FÓRUM BESENYSZÖGÖN

Energetikai Fórumot szervezett a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei önkormányzatok számára Besenyszögön az Energiaügyi Minisztérium.

2024. Április 17. 15:00, szerda | Helyi

HALÁLOS MOTORBALESET MEZŐTÚRNÁL

Árokba hajtott egy motoros a Mezőtúrt és Túrkevét összekötő út 20-as kilométerszelvényénél.

2024. Április 17. 13:00, szerda | Helyi

SOK A KULLANCS

A globális felmelegedés egyik haszonélvezői a kullancsok. Ez az apró rovar több betegséget is terjeszt, ugyanakkor a csípéseknek csak elenyésző százaléka vezet egészségkárosodáshoz.