Városlista
2024. május 5, vasárnap - Györgyi

Hírek

2020. December 28. 10:05, hétfő | Helyi

Bivalypörköltöt kaptak a dolgozók

Bivalypörköltöt kaptak a dolgozók

A Kátai Gábor Kórház dolgozói számára több mint száz adag bivalypörköltet adományozott Medgyesi Gergely, a Hortobágyi Természetvédelmi és Génmegőrző Nonprofit Kft. ügyvezetője és Márkus István

a Hortobágyi Nagycsárda vezetője, hiszen az ő szakácsaik főzték meg azt és sütöttek hozzá kovászos kenyeret.

- A mostani nehéz helyzetben leginkább az egészségügyben dolgozók szorulnak támogatásra, hogy a mostani vírusos helyzet minél hamarabb megoldásra kerüljön - mondta az átadás után Medgyesi Gergely. Egy a Hortobágyon nevelt magyar házi bivaly húsát készítették el a kórház dolgozói számára a Hortobágyi Nagycsárda szakácsai.

- Azért ezt az ételt gondoltunk, mert bio módon tartjuk az állatainkat, egészségesek és ez egyfajta jelkép, mert ilyen állatot fogyasztva az immunrendszer erősebbé tud válni, s ez most fontos az egészségügyben dolgozók számára is. A pörkölt mellé a hortobágyi csárdában készült kovászos kenyérből is hoztunk. Ez nem egy egyszeri alkalom, nagyon szeretnénk ha minél hamarabb megoldódna ez a vírushelyzet, de amíg fennáll, számíthatnak ránk az egészségügyi dolgozók, rendszeresen meg fogunk jelenni egy-egy pásztorétellel - ígérte a szakember, aki arra kérte a dolgozókat, ne rájuk, adományozókra gondoljanak a pörkölt fogyasztása közben, hanem arra az élményre, amit a Hortobágyon átéltek, ha már jártak arra.

Az adományt Nagyné László Erzsébet főigazgató és Bődi Szilvia ápolási igazgató és F. Kovács Sándor országgyűlési képviselő vetet át.

- Nagyon sokan állnak most a dolgozóink mellé különböző adományokkal.

Nagyon köszönjük ezt a Hortobágyi Természetvédelmi és Génmegőrző Nonprofit Kft-nek és a Hortobágyi Nagycsárda szakácsainak - mondta Nagyné László Erzsébet.

- A felajánlás a vendéglátás előírásait betartva, házhoz szállítva, főtt étel formájában érkezett meg kovászos kenyérrel együtt. A most bent lévő állománynak mindjárt szétosztjuk és az éjszakára érkezőknek is jut belőle. Egyenként fogják a dolgozók elfogyasztani, mert a jelen helyzetben sajnos nincs arra idő, hogy mint a békebeli időkben, amikor két dolgozó egyszerre tudott leülni étkezni és közben kicsit beszélgetni, mert egyre több pandémiás betegünk van, az ő ellátásukat pedig biztosítani nem kis kihívás ennyi dolgozó számára sem - sorolta a főigazgató, akitől megtudtuk, aki még felajánlásokat szeretne átadni a dolgozóknak, az e-mailben vagy telefonon megteheti. Pénteken K&H bank karcagi fiók vezetője két nagy gyümölcskosarat adott át a COVID intenzív részlegén és a sürgősségi betegellátó osztályon

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 04. 15:00, szombat | Helyi

JÓTÉKONYSÁGI BÁLT RENDEZTEK

Az idei a Kátai Bál jótékonyságból befolyt bevételeit a kórház biztonságos betegellátáshoz szükséges eszközök beszerzésére fordítják.

2024. Május 04. 07:00, szombat | Helyi

ÁTADTÁK A GYÓGYSZERTÁR ÉPÜLETÉT

Újra helyben vásárolhatnak gyógyszereket a tiszaburaiak. Átadták ugyanis a településen a gyógyszertárat. Az épület átadása ünnepélyes keretek között zajlott.

2024. Május 03. 14:16, péntek | Helyi

ZAJLIK A MUNKA A CSEMETEKERTBEN

Folyamatosan zajlik a munka a Városgondoksághoz tartozó Csemetekertben. Ottjártunkkor is szorgosan tevékenykedtek a területen, főként növényápolási és növényvédelmi munkákat végeztek.

2024. Május 03. 12:42, péntek | Helyi

Fának hajtott egy autó Kenderesen

Fának csapódott egy személygépkocsi csütörtök délután Kenderesen, a Vasút úton.