Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2021. Szeptember 16. 08:52, csütörtök | Helyi

BIZTONSÁGOSABB KÖZLEKEDÉSÉRT KARCAGON

BIZTONSÁGOSABB KÖZLEKEDÉSÉRT KARCAGON

Mint nézőink is láthatják járva a várost, folyamatosan zajlik az új kerékpárút hálózat kivitelezése. A részletekről városunk polgármesterét Szepesi Tibort kérdezzük.

Hol tart most a kerékpárút kivitelezése, mely munkafolyamatoknál járnak?

Ütemesen és az előzetesen eltervezett határidőknek megfelelően zajlik a kerékpárút építése, illetve azoknak a szakaszoknak a felújítása, amely felújításra fog kerülni. Folyamatos egyeztetések zajlanak, a kivitelező, a műszaki ellenőr, illetve az érintett szakemberek között. Van olyan rész, amely már teljes egészében elkészült.
Itt tervezzük azt, és abban maradtunk a szakemberekkel, hogy azok a részek, amelyek elejétől a végéig részekre bonthatóan elkészültek, azt minél hamarabb megpróbáljuk majd a forgalom részére átadni. Természetesen azért ennek vannak megfelelő folyamatai, engedélyeket meg kell kérni pl. a használatbavételi engedélyt, meg kell nézni azokat a szakhatósági engedélyeket, amelyek ehhez kellenek.
Gondolok itt elsősorban a Vasút utca és a Posta közötti részre, amely már nagyrészt elkészült, utána a posta és a piac közötti részre.

Tehát terveink szerint nem várnánk meg azt, hogy az egész kerékpárút elkészüljön, hanem ilyen szakaszos használatbavételi engedélyt kérnénk, hogy lehessen használni azokat a szakaszokat és biztonságosan lehessen kerékpározni azokon a szakaszokon, amelyek elkészültek.

Nyilván ezzel együtt a közúti forgalom is javul, hiszen ha a kerékpárosok a kerékpárutat használják, akkor az autósok is egy picit szabadabban tudnak majd közlekedni.

Vannak olyan részek, amelyek ebben az időszakban egy kicsit akadályozzák a forgalmat, ezért türelmet kérek mindenkitől, itt a Táncsics körúton is, ahol egyébként nem kerékpárút épül, hanem szélesítve lesz a meglévő útszakasz, és két oldalt lesz majd felfestve kerékpárosok részére kerékpársáv.
Itt a következő munkálatok zajlanak: szegélykő lehelyezés, áthelyezés, bővítés, majd az aszfaltozás.

Azt gondolom, hogy ezt érdemes kivárni, és egy picit türelmesnek lenni, hiszen az elkészült út valóban sokkal biztonságosabb lesz, mint ahogy eddig lehetett gépkocsival és kerékpárral egyszerre használni ezt az utat.

Következik majd a Madarasi kerékpárútnak a felújítása, illetve a berekfürdői kerékpárútnak egy része, ahol a szakemberekkel egy olyan technológiát próbálunk kidolgozni, hogy hosszú távon meg legyen oldva az a probléma, ami jelenleg jelentkezik, tehát az a hosszanti repedés, az lehetőleg végérvényesen eltűnjön ebből a kerékpárútból. Ez statikai megerősítést is jelent. Ennek keresik a pontos módját, de azt gondolom, hogy ismerve a kivitelezőt és a mögötte lévő szakembergárdát, biztonságosan meg fogjuk tudni ezt is oldani. Úgyhogy kis türelmet kérek, és nemsokára el fog készülni a kerékpárút.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 15:51, kedd | Helyi

Kerékpáros kompokat adtak át a Tisza-tó melletti Tiszaderzsen

Két kerékpáros kompot adtak át Magyarország második legnagyobb tava, a Tisza-tó melletti Tiszaderzsen.

2024. Április 23. 13:39, kedd | Helyi

Kerítés égett Kisújszálláson

Kigyulladt egy ingatlan kerítése hétfő éjszaka Kisújszálláson, a Petőfi utcában.

2024. Április 23. 12:38, kedd | Helyi

VÍZVISSZATARTÁSSAL KÉSZÜLNEK AZ ASZÁLYRA

A KÖTIVIZIG működési területén a medrekben, tározókban, holtágakban, halastavakban visszatartott, illetve tározott vízkészlet meghaladja a 298 millió köbmétert.

2024. Április 23. 11:30, kedd | Helyi

ELKAPTÁK A TISZABURAI DÍLERT

Egy 47 éves férfi helyi lakosoknak árulta a kábítószert. A rendőrök őrizetbe vették, a bíróság elrendelte a letartóztatását.