Városlista
2024. május 18, szombat - Erik, Alexandra

Hírek

2020. Október 12. 18:25, hétfő | Helyi

BIZTOSÍTVA VAN A CSOPORTOK ELKÜLÖNÍTÉSE A TÁNCSICS 9-BEN IS

BIZTOSÍTVA VAN A CSOPORTOK ELKÜLÖNÍTÉSE A TÁNCSICS 9-BEN IS

A Madarász Imre Egyesített Óvoda Táncsics 19-es Óvodájában is elkezdődött szeptember 1-jén a hagyományos óvodai élet. A részletekről Kunné Nánási Mónika tagóvoda-vezető, intézményvezető-helyettest kérdeztük.

Mint megtudtuk 134 kisgyermek kezdte meg az új nevelési évet, ebből 28 kisgyermek beszoktatás kezdődött el. Az épületben minden csoport szobának külön mosdója van és a nagy udvar is lehetőséget biztosít arra, hogy a csoportok elkülönülhessenek.

Az idei év fő programja a hagyományápolás lesz, amit az évszakokhoz kötnek. Most az őszi néphagyományokat dolgozzák fel a kicsikkel az óvodapedagógusok, működni fog a Kun Rózsa Kamarakórus, a gyermek néptánc oktatás is indul és a Gyöngyvirág felnőtt néptánccsoport is próbál majd.

Az óvodai belépéshez kapcsolódó szigorításokat a szülők elfogadták, nagyon támogatóak, az ő érdekük is, hogy minél tovább meg tudják őrizni a vírusmentességet.

Korábban az volt a szokás, hogy a nagyok műsorral köszöntik a csoportszobákban a kicsiket, de ez most a vírushelyzet miatt elmarad, de az udvaron segítőkészek és odafigyelnek arra, hogy a kicsik minél hamarabb megszokják az óvodát. A beszokatás idején az édesanyák jelen lehetnek 1-2 órára a gyermekeikkel az óvodában, betartva az előírt járványügyi szabályokat, hogy a kicsiknél az átmenet minél zökkenőmentesebb legyen - tudtuk meg a vezetőtől.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 18. 12:17, szombat | Helyi

IDÉN IS SOK ALKOTÁS SZÜLETETT

A Játszd újra kiállításra idén is sok alkotás készült. Ez a program nem csak a hulladék újrahasznosításáról, hanem az óvodás gyermekek tehetséggondozásáról is szól.

2024. Május 18. 10:02, szombat | Helyi

VÁROSUNK IS BEMUTATKOZOTT

Városunk is bemutatkozott a térség legnagyobb idegenforgalmi expóján, a Szolnoki Utazás és Szabadidő Kiállításon.

2024. Május 17. 14:10, péntek | Helyi

KÖZGYŰLÉST TARTOTT A KUNSZÖVETSÉG EGYESÜLET

A közgyűlésen az egyesület 2023. évi működésről és a 2024. évi programtervről a szervezet elnöke számolt be.

2024. Május 17. 12:07, péntek | Helyi

ELBÚCSÚZTAK A GIMIS DIÁKOK

A Karcagi Nagykun Református Gimnázium végzős tanulói vettek búcsút a gimnáziumtól.