Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2020. December 18. 05:00, péntek | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Borult idő várható a hétvégén is

Borult idő várható a hétvégén is

A hétvégén is borult, párás idő várható, lehűlésre, érdemi csapadékra nem kell számítani. Karácsonyig nem is várható "télies fordulat".

Az Országos Meteorológiai Szolgálat országos középtávú, az MTI-hez csütörtökön eljuttatott előrejelzése szerint pénteken borult, párás, szürke idő várható, több helyen szitálással. Napközben javulnak a látási viszonyok, tartós sűrű köd inkább csak a Dunántúlon néhol, illetve a felhőbe burkolózó hegyvidéki tájakon lehet. Gyenge, illetve mérsékelt lesz a légmozgás, sok helyen szinte nem is mozdul majd a levegő. A leghidegebb órákban 0 és plusz 4, napközben plusz 2 és 6 fok között alakul a hőmérséklet.

Szombaton és vasárnap is többnyire borult, párás, néhol ködös idő várható. Szombaton szórványosan, vasárnap többfelé valószínű szitálás, esetleg gyenge eső. A minimumok mindkét nap 0 és plusz 4, a maximumok plusz 2 és 6 fok között alakulnak - olvasható az előrejelzésben.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat Facebook-oldalán közzétett videóban Üveges Zoltán elmondta: karácsonyig nem várható "télies fordulat". Karácsony második felében viszont már előfordulhat, hogy az eső mellett hó is hullik majd a hőmérséklet csökkenése mellett. Egyes hóvastagsági előrejelzések szerint például Budapesten 25-éig, jövő péntekig nincs esélye hónak, utána viszont legalább "mutatóba" kialakulhat vékony hóréteg. Majd szilveszterhez közeledve több centis hórétegre is lehet számítani - közölte a meteorológus.

Címkék: hétvége, időjárás, tél

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.

2024. Április 18. 14:30, csütörtök | Belföld

A kormány szerint a vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről

A vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára csütörtökön a Kossuth rádió műsorában.

2024. Április 18. 14:29, csütörtök | Belföld

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban - közölte az Energiaügyi Minisztérium (EM) csütörtökön a Facebook oldalán közzétett bejegyzésben.

2024. Április 18. 14:27, csütörtök | Belföld

Kis és közepes vállalkozók kaphatnak teret az eMagon

Együttműködést kötött a VOSZ és az eMAG a magyar kkv-k online értékesítési csatornáinak fejlesztésére