Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2022. Április 20. 06:05, szerda | Helyi

BOSZORKÁNYKONYHA

BOSZORKÁNYKONYHA

A Nemzeti Tehetség Program keretében „Boszorkánykonyha” című pályázati projekt megvalósulása a Karcagi Arany János Általános Iskolában

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma megbízásából az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő a Nemzeti Tehetség Program végrehajtásának 2019-2020. évi cselekvési programja alapján meghirdetett „A matematikai, a természettudományos és a digitális kompetenciák erősítését szolgáló hazai és határontúli tehetségsegítő programok támogatására” című pályázaton a Karcagi Arany János Általános Iskola „Boszorkánykonyha” című projektjével sikerrel vett részt.

A pályázat azonosító száma: NTP-MTTD-20-0187. A nyertes pályázat 1.315.000 Ft összeggel segíti az intézmény tehetséggondozó munkáját. A pályázati program célja olyan szabadidős tevékenység biztosítása, amelyben az élményszerzés, kikapcsolódás mellett fontos szempont az ismeretek bővítése, készségek fejlesztése. A 60 órás szakköri foglalkozás a természettudományos és a digitális kompetenciák fejlesztését tűzte ki elsődleges feladatnak. Emellett figyelmet fordítottunk az önismeret, a szociális kompetenciák fejlesztésére is.

A foglalkozások alkalmával a felfedezés, a kutatás, az együttműködés és a játékosság fontos szerepet játszott. A 20 fős csoport nemcsak az iskola területén ismerkedhetett a természeti jelenségek sokféleségével. A pályázat lehetőséget biztosított egy 3 napos balatoni táborozásra, és egy budapesti kirándulásra is.

Az élményszerzésre rengeteg lehetőséget kaptunk mind a Zamárdi – Tihany – Siófok utunkon, mind a Csodák Palotájában és a Mezőgazdasági Múzeumban tett látogatásunkon. A programok alkalmával bővültek tanulóink ismeretei, fejlődött személyiségük. Önértékelésük reálisabb, munkavégzésük kitartóbb, pontosabb lett. Könnyebben tájékozódnak a környező világban.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 19:07, vasárnap | Helyi

Ferdinánd nap

Ferdinánd napot tartott a Bengecseg Alapítvány a Gazdaházban. A megjelenteket Nagy Emese kuratóriumi elnök, valamint F. Kovács Sándor

2024. Április 28. 15:00, vasárnap | Helyi

DIGITÁLIS TÉMANAP

Digitális április. Számítástechnikai- informatikai témahét zajlott a Szent Pál Marista Általános Iskolában. A témahéten a diákok által legjobban várt program a digitális verseny volt.

2024. Április 28. 09:00, vasárnap | Helyi

NEM KÉRÜNK A MIGRÁNSGETTÓBÓL

Jóváhagyta az Európai Parlament az EU új migrációs és menekültügyi paktumát, mely szerint elképzelhető, hogy akár Magyarországon is migránsgettók kerüljenek kialakításra.

2024. Április 27. 17:00, szombat | Helyi

PÁLINKÁSÜVEGGEL VERTE FEJBE-AGYZÚZÓDÁS LETT A VÉGE

Mezőtúron egy születésnapi összejövetel durvult el olyannyira, hogy a bulin résztvevő egyik férfi súlyos, életveszélyes sérülést szenvedett.