Városlista
2024. május 5, vasárnap - Györgyi

Hírek

2022. Október 05. 05:01, szerda | Helyi

BRINGÁS REGGELI VOLT AZ OVIBAN

BRINGÁS REGGELI VOLT AZ OVIBAN

Karcag Város Önkormányzata is csatlakozott az Európai Mobilitási Hét keretében megrendezett Bringás reggeli akcióhoz.

Szepesi Tibor polgármester és a Madarász Imre Egyesített Óvoda vezetői a Táncsics körúti óvodákba kerékpárral érkezőket egy kis reggelivel fogadták.

Szepesi Tibor polgármestert kérdeztük a rendezvény fontosságáról.

- Úgy gondolom, hogy egy nagyon fontos akcióról van szó, és nem véletlen vagyunk ezen az úttesten, hiszen megújultak Karcag kerékpáros útjai. Nagyon sok helyen úgynevezett kerékpáros-sáv került kijelölésre, mint ahogy itt, a Táncsics körúti óvodáknál is történt. Ennek a kerékpáros sávnak a szabályos használata azt gondolom, hogy fokozott figyelmet igényel a kerékpárosok részéről és természetesen az autósok részéről is. A cél az, hogy minél többen használják, szabályosan használják ezeket a kerékpáros úttesteket, legyen az kerékpárút vagy felfestett kerékpáros sáv, hiszen mindannyiunk érdeke az, hogy azokat a szabályokat, amelyek ennek a használatához szükségesek, maradéktalanul betartsa mindenki, és abban nőjjön föl, hogy ezeket hogyan kell szabályosan használni. Tehát meggyőződésem az, hogy már egészen kis kortól szükséges a megfelelő szabályok betartását gyakorolni.

Bár ma reggelit kaptak a kerékpárral érkezők, de a szülők és a gyerekek ebbe az óvodába is más napokon is így érkeznek. Naponta több százan kerekeznek a városban munkába, iskolába annak ellenére, hogy egyre több autó van Karcagon.
- Megnyugtató, hogy nagyon sok kerékpár maradt és nagyon sokan használják is azt. Ezért is kellett a kerékpárutakat felújítani, illetve olyan helyeken is építeni, kijelölni, ahol eddig nem voltak. Egyre többen használják hála Istennek a kerékpárt, és azt veszem észre, hogy egyre szívesebben is használják, hiszen sokkal gyorsabban el lehet jutni néha egyik pontból a másikba kerékpárral, mint autóval. De mindenképpen szükséges, hogy a megfelelő szabályok, legyen az kerékpáros, legyen az autóvezető, betartásra kerüljenek.

A KRESZ megtanulását, a szabályos közlekedést már kiskorban el kell kezdeni, erre jó alkalom a Mobilitási héthez kapcsolódó kerékpáros verseny is gyerekeknek- szülőknek, de az önkormányzat kiadvánnyal is segítette ezt.
- A szabályok betartása nagyon fontos, nyilvánvalóan erre szolgálnak ezek az akciók is, mint a mai. Aki figyelte a kerékpárút építésének a folyamatát, az többször is találkozott olyan akcióval, kiadvánnyal, amely a szabályokra hívja fel a figyelmet. Biztos vagyok abban, hogy azok a gyerekek, óvodások, általános iskolások, akik megfelelő időben elkezdték gyakorolni és odafigyeltek ezeknek a szabályoknak a megismerésére, betartására, azok felnőtt fejjel is be fogják tartani ezeket. És van egy érdekes dolog, most már ott tartunk, hogy néha a gyerekek hívják fel az idősebbek, a szülők, a nagyszülők figyelmét arra, hogyan is kell közlekedni szabályosan kerékpárral.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 05. 09:00, vasárnap | Helyi

TÁNCHÁZ A MARISTÁSOKNÁL

A cigánytánc alapjaival ismerkedhettek meg a diákok a Szent Pál Marista Általános Iskolában a cigányhét záróprogramján. A következő percekben önök is betekintést nyerhetnek a jó hangulatú táncházba.

2024. Május 04. 15:00, szombat | Helyi

JÓTÉKONYSÁGI BÁLT RENDEZTEK

Az idei a Kátai Bál jótékonyságból befolyt bevételeit a kórház biztonságos betegellátáshoz szükséges eszközök beszerzésére fordítják.

2024. Május 04. 07:00, szombat | Helyi

ÁTADTÁK A GYÓGYSZERTÁR ÉPÜLETÉT

Újra helyben vásárolhatnak gyógyszereket a tiszaburaiak. Átadták ugyanis a településen a gyógyszertárat. Az épület átadása ünnepélyes keretek között zajlott.

2024. Május 03. 14:16, péntek | Helyi

ZAJLIK A MUNKA A CSEMETEKERTBEN

Folyamatosan zajlik a munka a Városgondoksághoz tartozó Csemetekertben. Ottjártunkkor is szorgosan tevékenykedtek a területen, főként növényápolási és növényvédelmi munkákat végeztek.