Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2023. Augusztus 02. 05:02, szerda | Helyi

BRUTÁLIS KUTYAKIVÉGZÉS CEGLÉDEN

BRUTÁLIS KUTYAKIVÉGZÉS CEGLÉDEN

Forrnak az indulatok Cegléden, miután valaki fényes nappal a nyílt utcán elvágta egy kutya nyakát. A nyugalom megzavarására alkalmas híranyag következik.

Egy pónilómegtámadásával kezdődött a félelem és reszketés Cegléden. Ahogy az a lovacska gazdájának kiírásából kiderül,az állat mintegy 150 méterre a házuktól legelészett, amikor két kutya megtámadta és „széttépte”.A tulajdonosok ekkor az interneten tettek közzé felhívást, amiben 500 ezer forint jutalmat ígérnek annak, aki segít. Hogy a segítség alatt mit kell érteni, az az eredeti felhívásból nem derült ki.

„Felhívás! 500 ezer forintot ad Gyuszi fiam annak a személynek. Titokban marad a neve, aki segít. Tegnap 5 után, díszpónit, kis lovat, amit kis unokám kapott,széttépték,mikor legelt a háztól 150 méterre a legelőn. Ez két kutya volt. A 6 éves unokámé volt”– szólt a felhívás, ami alatt végül egy kommentben megjelent, hogy jelentkezett is az „informátor”.
„Megvan a német juhász tulajdonosa, le lett informálva, aki telefonált. Jutalomért menjen”– írta a jutalom felajánlójának az édesapja.

Nem sokkal később egy járókelő megláttaCeglédegyik utcájában, hogyegykutya a saját vérében fürödve éppen haláltusáját vívja.Bár azonnal állatorvoshoz rohantak az állattal a jószándékú emberek, a kutyát már nem tudták megmenteni.
Nem kellett sok idő, hogy a ceglédiek összerakták: az elvágott torkú kutya azonos a pónilovacskára támadó egyik ebbel, innen pedig már csak egy lépés volt összerakni azt, hogy az állat kivégzése összefüggésben lehet a szóban forgó pénzjutalommal, azazvendettatörténhetett Cegléden.

AzÁllatmenhelyNyílt Alapítvány Ceglédközben a lovacska megtámadásában résztvevő másik kutya megmentésén is dolgozik.„Ha valaki felismeri a kutyák gazdáit, közölje velünk, vagy ha látja a német juhászt, segítsen megmenteni, hogy ne jusson a másik sorsára. Engedje be zárt helyre és érte megyünk!”– írták ki.
A vérdíj kitűzése és a kutya legyilkolása kicsapta a biztosítékot az internetezőknél.„Sajnos az ilyen emberek úgy gondolják, hogy törvényen felül állnak és bármit megtehetnek, bosszúra volt 500 ezer forintjuk.
A jutalmat felajánló édesapja azt nyilatkozta, hogy nem a kutyára tűztek ki vérdíjat, hanem annak ajánlották fel a félmilliót, aki megmondja nekik, hogy ki a kutyák gazdája. Ez meg is történt.„Megtaláltam a gazdáját. Mindenki tudja, hogy alkoholista és csövesekkel lakik. A betelefonáló azt mondta, neki nem kell a pénz”– mondta a férfi, aki azt állítja, a neten látta és hallotta, hogy megölték a kutyát.„Én nem a kutyákra mentem, hanem hogy derítsék ki, ki a gazdájuk. A póniló elpusztult hajnal egykor!”– mondta a férfi.

Az Állatmenhely Nyílt Alapítvány Cegléd ismeretlen tettes ellen tett feljelentést a rendőrségen, állatkínzás miatt.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 15:17, csütörtök | Helyi

FOSZTOGATNAK A TEMETŐBEN

Ellopott virágok, koszorúk, megrongált sírhelyek. Évek óta jelentős anyagi és érzelmi károkat okoznak azok, akik rendszeresen lopnak, rongálnak a szolnoki temetőben.

2024. Május 02. 15:08, csütörtök | Helyi

Kigyulladt egy istálló Öcsödnél

Kigyulladt egy negyven négyzetméteres istálló szerda délelőtt egy Öcsöd külterületén található tanyán.

2024. Május 02. 13:15, csütörtök | Helyi

POKOLLÁ TESZI AZ ÉLETÜKET

Összekent ajtó, beragasztózott zár. Rendszeresen szembesülnek ezekkel a bosszantó dolgokkal az egyik szolnoki lakótelep lakói. És ez még nem minden!

2024. Május 02. 10:11, csütörtök | Helyi

NÉPISMERETI VETÉLKEDŐ

Honnan jöttünk, hová tartunk, kik az őseink? Ezekre a kérdésekre kellett felelniük azoknak a maristásoknak, akik részt vettek az iskola népismereti vetélkedőjén.